Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένας ακόμα θρίαμβος για το «The Artist» με 7 βραβεία BAFTA!

Ένας ακόμα θρίαμβος για το «The Artist» ...

Δύο εβδομάδες πριν την απονομή των Oscar, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης τιμά την ταινία του Χαζαναβίσιους με 7 βραβεία

Η ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους τόλμησε το διαφορετικό και κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς και μαζί με αυτούς πολλά, πολλά βραβεία. Μετά τις 10 υποψηφιότητες για Oscar σε όλες τις κύριες κατηγορίες και τις βραβεύσεις από Ενώσεις Κριτικών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και η Μεγάλη Βρετανία υποκλίθηκε στο «The Artist».

Στη χθεσινοβραδινή τελετή απονομής των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης το «The Artist» η ταινία που γιορτάζει την τέχνη του σινεμά απέσπασε 7 Βραβεία BAFTA λίγο πριν την τελική και πολυαναμενόμενη κούρσα των Όσκαρ.
H ταινιά έκπληξη απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Α’Ανδρικού Ρόλου (Ζαν Ντιζαρντέν), Μουσικής, Φωτογραφίας και Ενδυματολογίας.

Εκτός από τις χθεσινές διακρίσεις τους στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, οι συντελεστές του «The Artist» ξεχώρισαν και για το χιούμορ τους. Ο πρωταγωνιστής Ζαν Ντιζαρντέν δήλωσε  κατενθουσιασμένος για τη βράβευση του «από τη χώρα του Σερ Λόρενς Ολίβιε, του Γουίλιαμ Γουέμπ Έλλις (ο άνθρωπος που επινόησε το ράγκμπι) και του Μπένι Χιλ…».

Με αντίστοιχη χιουμοριστική διάθεση ο Μισέλ Χαζαναβίσιους  μοιράστηκε την έκπληξη του για το βραβείο Σεναρίου σχολιάζοντας ότι «πολλοί πίστευαν ότι δεν υπήρχε σενάριο αφού δεν υπήρχαν διάλογοι» ενώ δήλωσε περήφανος κυρίως γιατί ο  Μπραντ Πιτ πρόφερε σωστά το όνομα του στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το βραβείο Σκηνοθεσίας.

Απομένει τώρα η βραδιά των Oscar® στις 26 Φεβρουαρίου για να ανακαλύψουμε κατά πόσο μια ευρωπαϊκή ταινία που αποτίει φόρο τιμής στο Χόλυγουντ θα έχει την αντίστοιχη μεταχείριση από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture