Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακόμα αντλούνται νερά από κτίρια της Αιγείρας-Ανοιχτοί οι ορεινοί δρόμοι, απαραίτητες οι αλυσίδες

Ακόμα αντλούνται νερά από κτίρια της Αιγ...

Άνοιξε η Ε.Ο. Ζαρούχλας - Περιστέρας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αντλήσεις νερού και λάσπης από σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Αιγείρας, η οποία επλήγη περισσότερο από τη μεγάλη νεροποντή της Δευτέρας λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου "Θολοπόταμος". Στο σημείο βρίσκονται μεγάλα αποφρακτικά μηχανήματα από την Πάτρα, που μαζί με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του καθαρισμού, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις κακές καιρικές συνθήκες που θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

 

Παράλληλα, μηχανήματα του Δήμου Αιγιαλείας επεμβαίνουν όπου χρειάζεται για να καθαριστούν δρόμοι του επαρχιακού οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα, άνοιξε το πρωί η Ε.Ο. Ζαρούχλας-Περιστέρας που είχε κλείσει από τη χιονόπτωση, ενώ ανάλογα περιστατικά σε Κρήνη και Παρασκευή αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Ο δρόμος Ακράτας-Ζαρούχλας λόγω καθίζησης παραμένει κλειστός στο ύψος του Πύργου, ενώ οι οδηγοί χρησιμοποιούν την παράκαμψη μέσω Βαλιμής για τις μετακινήσεις τους.

"Το έργο μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο" τονίζει στο filodimos.gr ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Φιλιππόπουλος. "Αρκετές υποδομές αλλά και αγροτική οδοποιία, έχουν σοβαρά προβλήματα μετά τη νεροποντή και πρέπει άμεσα να δοθεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για να επανέλθουν στην πρότερή τους κατάσταση.

 

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων δεν μπορούν με 6.000 ευρώ το χρόνο που τους διατίθενται, να προβούν σε τέτοιο έργο, καθώς μετά δεν θα έχουν πιστώσεις για άλλες ανάγκες που ίσως παρουσιαστούν" σημειώνει ο κ. Φιλιππόπουλος, που εξέθεσε το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης.

 

Οι μετακινήσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του ημιορεινού και ορεινου δικτύου της Αχαΐας, εξάλλου, γίνονται με δυσκολία και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις