Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αντώνης Βιλλιώτης: «Έχω κάνει παλαβομάρες για τον έρωτα, αλλά σπάνια το μετάνιωσα»

Αντώνης Βιλλιώτης: «Έχω κάνει παλαβομάρε...

Ο συγγραφέας του «Τι εστί βερίκοκο» μας μιλά με αφορμή το βιβλίο του, που παρουσιάζεται το Σάββατο στην Πάτρα

Το κυνήγι του έρωτα, Η δύναμη της φιλίας ή Πώς να σας πιάσουνε στον ύπνο!Ο Φώτης θα έφτανε στα άκρα για να ζήσει τη femme fatale φαντασίωσή του, κάνει τα πάντα για να νευριάσει και να ξεκαρδίσει τον κολλητό του, «ξεχνάει» συχνά πυκνά την αδελφή του, στηρίζει το φιλαράκο απ’ τα φοιτητικά τα χρόνια, φεύγει ζοχαδιασμένος σε επαγγελματικά ταξίδια, σχολιάζει πατόκορφα τ’ αφεντικό του, σκοτώνει την ώρα του σε βαρετά πάρτι. Έχει φίλους διαμάντια και το πάθος του για τη μουσική.

Αυτά τον κρατάνε μια χαρούλα στη ζωή… Τι του λείπει; Κάθετα, έξι γράμματα, θηλυκού γένους: Υποψία.Μωρέ, το κυνήγι του έρωτα περνά ποτέ μέσα από γρίφους; Οι συμπτώσεις στη ζωή είναι ποτέ διαβολικές ή ιλαροτραγικές; Τι παιχνίδι στήνεται για πάρτη του;

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

1.«Τι εστί βερίκοκο;». Δανείζομαι τον τίτλο του βιβλίου για να τον θέσω ως ερώτημα και να ζητήσω μια απάντηση σε αυτό. Επιπρόσθετα, πώς προέκυψε αυτός ο τίτλος;

Α.Β. «Είναι ρητορική  η ερώτηση και η απάντηση έχει κάθε φορά να κάνει με το θέμα. Στη περίπτωση της ιστορίας του βιβλίου, είναι μια φράση που άνετα θα έλεγαν οι πρωταγωνιστές στο τέλος της ιστορίας. Έτσι άλλωστε προέκυψε και ως τίτλος...πέρα από το ότι σαν τίτλος είναι έξυπνος και ευκολομνημόνευτος !»

 

2. «Ο Φώτης θα έφτανε στα άκρα για να ζήσει τη femme fatale φαντασίωσή του», ποια είναι η δική σας;

Α.Β. «Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένα ισορροπημένο άτομο, που σημαίνει ότι δεν έχω πια ανικανοποίητες φαντασιώσεις! Ειλικρινά τα βράδια δεν πέφτω να κοιμηθώ με την αγωνία ότι κάτι δε έχω ολοκληρώσει ή ότι κάτι θέλω να μου συμβεί...Σε όποιον συμβαίνει πάντως μη το αφήσει, ας το ψάξει! Γιατί συνήθως σε κυνηγάει μια ζωή.»

3. Το βιβλίο μιλά και για το κυνήγι του έρωτα. Εσείς έχετε κυνηγήσει τον έρωτα; Έχετε κάνει κάτι ακραίο γι’ αυτόν και τι;»

Α.Β. «Φυσικά και έχω κυνηγήσει τον έρωτα και επανειλημμένα θα έλεγα. Είναι ένα κυνηγητό που γεμίζει απίστευτα τις μπαταρίες σου, μπορεί να σε φτάσει μακριά, μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και παρόλα αυτά το συγκεκριμένο κυνηγητό δε σε κουράζει ποτέ! Σε ένα τέτοιο «κυνηγητό» κάνεις και ακραία πράγματα και παλαβομάρες και υπερβολές- τα έχω κάνει όλα, σπάνια μετάνιωσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.»

4. Σε ποια σημεία συναντιέστε με τον κεντρικό ήρωα; Ποιες πλευρές του «μοιράζεστε;»

Α.Β. «Συναντιέμαι σε αρκετά σημεία όχι μόνο με το κεντρικό ήρωα αλλά και με τους άλλους ήρωες του βιβλίου.  Με το Φώτη «ταιριάζουμε» στην αγάπη μας για τη μουσική, στο χιούμορ, στη στενή του σύνδεση με τους φίλους του.»

5.Πώς προέκυψε η συγγραφή του βιβλίου;

Α.Β. «Ξεκίνησε ως μια ανάγκη να περάσω την ώρα μου στη διάρκεια μιας πτήσης Λονδίνο-Αθήνα. Φυσικά δεν πίστευα τότε ότι ξεκινάω ένα βιβλίο αλλά ότι γράφω μια ιστορία για μένα, που ίσως να μη τελειώσει ποτέ.»

6. H ιδέα το βιβλίο  να συνοδεύεται από ένα cd είναι πρωτότυπη και φαντάζομαι ανήκει σε εσάς. Ποιο κομμάτι θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύει καλύτερα τον κεντρικό ήρωα; Ποιο θα διαλέγατε εσείς για «soundtrack» της ζωής σας;

Α.Β. «Το cd δεν είναι απλά ένα έξυπνο δώρο που συνοδεύει το βιβλίο αλλά το soundtrack του βιβλίου, με τραγούδια που «ακούγονται» στην ανάγνωση, ανεξάρτητα αν είναι της προτίμησης των ηρώων ή όχι. Φανταστείτε το σαν μια ταινία που ακούγεται και μουσική, είτε αυτή που επιλέγει ο ήρωας σπίτι του, είτε αυτή που ακούγεται όταν ψωνίζει σε ένα σουπερμάρκετ. Ο κεντρικός ήρωας ακούσει λίγο απ’ όλα, οπότε οι περισσότερες επιλογές στο cd νομίζω θα του άρεσαν, όπως και εμένα...»

7.Συνδέεται και κατά πόσο η επαγγελματική σας ενασχόληση με τη μουσική με τη συγγραφή του βιβλίου;

Α.Β. «Όχι δε συνδέεται καθόλου. Είναι μια διάθεση έκφρασης τελείως διαφορετική, νομίζω την είχα από μικρός και την εξωτερίκευα με διαφορετικούς τρόπους, κάθε φορά, πχ ποιηματάκια, γράμματα σε φίλους και φίλες, αλλά και με τις συνεργασίες μου αργότερα, με περιοδικά και εφημερίδες. Το μόνο που συνδέει τους δύο κόσμους είναι η μουσική, η οποία είναι τόσο βαθιά χαραγμένη στο DNA μου ,που δε μπορεί να λείπει από κανέναν κόσμο μου.»

8. Ετοιμάζεται κάποιο καινούργιο βιβλίο; Αν ναι μπορείτε να μας πείτε κάτι γι΄αυτό;

Α.Β. «Προσπαθώ να στήσω μια ιστορία που έχω στο μυαλό μου πάνω στο χαρτί ή καλύτερα στο computer θα έλεγα... Το καλό είναι ότι έχω όλη την ιστορία Α-Ζ , σε αντίθεση με το πρώτο μου εγχείρημα. Είναι μια κοινωνική ιστορία, δεν θα της λείπει το χιούμορ αλλά δεν θα είναι σε πρώτο πλάνο και μάλλον δε θα λείπει και η μουσική. Έχει ήρωες 2 αγόρια έναν Έλληνα & ένα Πακιστανό που κάπου τα βρίσκουν μεταξύ τους καθώς και ένα κορίτσι των Βορείων Προαστίων, που άθελά της παίζει το ρόλο της μοιραίας. Συμβαίνει ένα καλοκαίρι στην Αθήνα...»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Βιλλιώτης γεννήθηκε στο Πειραιά και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα. Από πολύ μικρός η λατρεία του για τη μουσική και το ραδιόφωνο τον οδήγησε στο να ανακατευτεί επαγγελματικά με το χώρο: το 1986, φοιτητής τότε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, άρχισε να γράφει στο μουσικό περιοδικό «Ποπ & Ροκ» και έπειτα βρέθηκε στη δισκογραφική εταιρία Virgin όπου και παρέμεινε για 7 χρόνια. Στις αρχές των 90’ς άρχισε τις εκπομπές στο ραδιόφωνο στον ερασιτεχνικό Ηχώ FM .Το 1995 «μετακομίζει» επαγγελματικά στη Sony Music, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Διευθυντής Ρεπερτορίου & Εμπορικός Διευθυντής. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά , το «Βήμα της Κυριακής» & blogs με άρθρα του πάντα σε σχέση με τη μουσική, ενώ συνέχισε το ραδιόφωνο στον Capital 96,3.

Από τη θέση του στη δισκογραφική ασχολήθηκε ενεργά με την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή, ανακαλύπτοντας και προωθώντας ονόματα όπως οι Matisse, οι Cyanna, οι Rosebleed, οι No Profile, οι Brainwash Squad κ.α.
Σήμερα ζει στην Αθήνα. Το «Τι Εστί Βερίκοκο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Άρχισε να το γράφει στην διάρκεια μιας πτήσης από το Λονδίνο στην Αθήνα, εξ’ ου και το πρώτο κεφάλαιο: London Story!

Περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα δείτε στο www.tiestiverikoko.gr

info

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τετράγωνο» του Νίκου Μουρατίδη και παρουσιάζεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι, στο δισκοπωλείο MUSICAL,  Ρήγα Φεραίου 127. Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Μαριάννα Ξύνη,καθηγήτρια θεατρολογίας και κριτικός θεάτρου- κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture