Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η νέα «Νήσος» με Πατρινή υπογραφή από σήμερα στις αίθουσες

Η νέα «Νήσος» με Πατρινή υπογραφή από σή...

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Αντώνης Αγγελόπουλος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εγλυκάδα

Σε τρεις αίθουσες των Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε θα αρχίσει να προβάλλεται από σήμερα η ελληνική κωμωδία «Νήσος 2, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού» σε σκηνοθεσία του Πατρινής καταγωγής δημιουργού Αντώνη Αγγελόπουλου (έχει υπογράψει σκηνοθετικά την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία «Στο παρά πέντε»). Το πολυαναμενόμενο φιλμ αποτελεί τη συνέχεια στην πρώτη ταινία που είχε παιχθεί πριν ακριβώς δύο χρόνια και είχε «σκίσει» εμπορικά με σχεδόν 600.000 εισιτήρια. Βέβαια η τωρινή συγκυρία είναι πολύ διαφορετική καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την κίνηση στα σινεμά με καμία ως τώρα ελληνική ή ξένη κινηματογραφική παραγωγή να έχει ξεπεράσει το όριο των 300.000 εισιτηρίων.

Ελπιδοφόρο βέβαια και αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι το «Τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη έχει πάει πολύ καλά σε εισιτήρια και μπήκε σήμερα στην 4η εβδομάδα προβολής του έχοντας κόψει πλέον περισσότερα από 150.000 εισιτήρια και συνεχίζει ακάθεκτο.

Η «Νήσος 2» γυρίστηκε όπως και το πρώτο φιλμ στην πανέμορφη Αιγαιοπελαγίτικη Σίφνο τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο ενώ το καστ είναι ίδιο όπως και την πρώτη «Νήσο» με καινούρια πρόσωπα τους Νίκο Γεωργάκη στο ρόλο του Γερμανού Όττο, Σωτήρη Καλυβάτση (Τζέρι) και Αγγελική Λάμπρη (Χαρά). Συγκεκριμένα στη νέα ταινία πρωταγωνιστούν και πάλι οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης στο ρόλο του αστυνομικού Μπάμπη, Μιχάλης Μαρίνος ως παπά Λάμπρος, Δημήτρης Τζουμάκης ως ο κοινοτάρχης Άγης και  Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ως ο αναρχικός στη σκέψη δάσκαλος Αποστόλης. Πλάι τους εμφανίζονται και πάλι η Ελένη Καστάνη ως η κουτσομπόλα Ολυμπία που αν και πέθαινε στο 1ο φιλμ επιστρέφει ως φάντασμα, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Τάνια Τρύπη, ο Κώστας Βουτσάς και οι Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Μιχάλης Γιαννικάκης, Αλέξανδρος Γιάννου (Ιορδάνης), Κωνσταντίνος Δανίκας, Σόλων Τσούνης, κ.α. Το σενάριο υπογράφουν και πάλι, η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος, η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Τάσου Ζαφειρόπουλου, τα σκηνικά της Κικής Πίττα και τα κουστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου ενώ το τραγούδι της ταινίας, με τίτλο «Χαμένος Θησαυρός», ερμηνεύει το συγκρότημα Onirama.

ΤΟ ΣΤΟΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σύμφωνα με το καινούριο στόρι ορισμένοι από τους ήρωες μπήκαν στη φυλακή και εκτίουν τις ποινές τους όπως ο Μπάμπης, ο κοινοτάρχης Άγης και η χήρα Αφροδίτη με την οποία είχε παράνομη σχέση. Την ίδια ώρα, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια λόγω του νέου σκανδάλου που προκάλεσε και εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα τα φέρνει ωστόσο έτσι ώστε δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, να γίνουν κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη (στο ρόλο ο Μιχάλης Γιαννάτος) στον παπά Λάμπρο μαθαίνοντας έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε ένα χάρτη χωρισμένο σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος βαρυποινίτης δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, πεθαίνει.

Ο Μπάμπης επωφελούμενος της ευκαιρίας θα εκβιάσει τον παπά Λάμπρο προκειμένου να γίνει συνεταίρος του ενώ ο Άγης πληροφορούμενος την ιστορία με το θησαυρό οργανώνει την απόδραση του.

Ο ΑΝΤ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ

Η «Νήσος 2» είναι η 1η σκηνοθετική προσπάθεια στον κινηματογράφο του Αντώνη Αγγελόπουλου.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αντώνης Αγγελόπουλος σε συνέντευξη του στο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του The Best Magazine που κυκλοφορεί, τη συνέχεια ήταν να την κάνει ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας που είχε γυρίσει και το 1ο φιλμ αλλά επειδή συνέπεσε με μία άλλη ταινία που ετοίμαζε, το «Poker Face» δεν ήταν εφικτή η συνεργασία του κι έτσι αναζητήθηκε άλλος σκηνοθέτης.«Ήμουν τυχερός που ανέλαβα τη “Νήσο 2”.

Από τη στιγμή που μου έγινε η σχετική πρόταση  δεν το σκέφτηκα λεπτό και άρπαξα την ευκαιρία από τα μαλλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Αγγελόπουλος που θυμάται με νοσταλγία τα καλοκαίρια που περνούσε ως παιδί στο σπίτι των παππούδων του στην Εγλυκάδα στην Πάτρα, έχει τιμηθεί για το δημοφιλές σήριαλ «Στο παρά πέντε» με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας το 2007 στα βραβεία «Πρόσωπα» της εφημερίδας «Έθνος».

Έχει σπουδάσει στη Κινηματογραφική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου, ενώ η πρώτη του ολοκληρωμένη σκηνοθετική δουλειά στην τηλεόραση ήταν τα «Εγκλήματα» με την Μαρία Καβογιάννη, τον Κώστας Κόκλα και την Καίτη Κωνσταντίνου. Πάντως οι γνώμες ορισμένων εκ των κριτικών για τη «Νήσο 2» δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Η εφημερίδα «Έθνος» έγραψε ότι «αν στην πρωτότυπη κωμωδία του Χρίστου Δήμα ξεχώριζε κανείς μια ηθογραφική νοστιμιά και μια αμοραλιστική διάθεση, σε τούτη εδώ, τον πρώτο (και αποκλειστικό) λόγο έχουν ο φαρσοχαβαλές και η “κλωτσοπατινάδα”».

Ωστόσο στην ίδια εφημερίδα σημειώνεται ότι μπορεί να λείπει η φρεσκάδα και η καυστική διάθεση του πρώτου φιλμ αλλά υπάρχει μία εύστοχη χρήση ορισμένων φυσικών εξωτερικών και κλειστών χώρων στο στήσιμο κωμικών γκαγκς.

Το περιοδικό «Σινεμά» κάνει λόγο «για διεκπεραιωτική σκηνοθεσία και μοντάζ, για κάποιες διασκεδαστικές στιγμές καθώς και ότι η Σίφνος όπου γυρίστηκε το φιλμ παραμένει ένα γραφικό νησί και καρτ-ποσταλικά φωτογραφημένο για να μας βάζει ιδέες για παραθερισμό».

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την εταιρεία Village Films.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture