Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι γράφουν σήμερα (22/12/2011) οι εφημερίδες

Τι γράφουν σήμερα (22/12/2011) οι εφημερίδες

Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέχρι 25% οι μειώσεις στις επικουρικές

Η εφημερίδα γράφει ότι "μικρότερο θα είναι το μαχαίρι που θα μπει τελικά στις επικουρικές συντάξεις. Μειώσεις θα γίνουν εντός του 2012 μέχρι 25% και κατά μέσον όρο θα επιδιωχθεί να είναι στο 14% με 16%, υπό τον όρο ότι τα περισσότερα από τα σημερινά 31 ταμεία επικουρικής ασφάλισης θα ενοποιηθούν σε ένα ώς τον Ιούλιο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στον αέρα η κυβέρνηση Παπαδήμου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπό κατάρρευση βρίσκεται το... οικοδόμημα Παπαδήμου και οι εκλογές αποτελούν πλέον μονόδρομο, όπως διαφάνηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου οι υπουργοί έμοιαζαν να ομιλούν σε διαφορετική γλώσσα! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λουκάς Παπαδήμος ξεκινά άμεσα συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο των συναντήσεων αυτών τη θητεία της κυβέρνησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παπαδήμο πες αλεύρι

Η εφημερίδα γράφει ότι "κρίσιμο το αυριανό ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά για το μέχρι πότε μπορεί να σταθεί αυτή η κυβέρνηση. Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο πάντως φάνηκε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καμιάς συνεννόησης πέραν των αρχικώς συμφωνηθέντων (τον Νοέμβριο)".

ΕΘΝΟΣ: Ραντεβού κορυφής για καθαρές λύσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαδοχικές συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επιμένει σε καθαρές λύσεις. Στην κίνησή του αυτή κατέληξε μετά από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις υπουργών και τη φιλολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πώς τα Ημερολόγια των Μάγια καταλήγουν στην 21-12-2012 ως απαρχή του «τέλους» του κόσμου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα χρόνο πριν τη... λήξη του ημερολογίου των Μάγια -στις 21 Δεκεμβρίου 2012- με αφορμή και τη μόδα των χρησμών, αλλά και των λεγομένων προφητειών για το τέλος του κόσμου, που έχει κυριεύσει τον Δυτικό κόσμο, η «Ε.Ω» φέρνει στην δημοσιότητα ενδελεχή έρευνα στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα, γύρω από τον αρχαίο αυτό λαό της Κεντρικής Αμερικής και τις ακριβείς αστρονομικές παρατηρήσεις του, οι οποίες τον ανέδειξαν εκ των κορυφαίων στις προβλέψεις για το μέλλον του πλανήτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ναυάγησαν στις επικουρικές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "να σταματήσει η εκλογολογία, στην οποία επιδίδονται κόμματα και υπουργοί, ζήτησε χθες μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ στο πρώτο μεγάλο θέμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αυτό της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, προσέκρουσε στις διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων, με αποτέλεσμα η συζήτηση του νομοσχεδίου να αναβληθεί για τον Ιανουάριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώσεις σοκ έως 25% μπλόκαρε η ΝΔ

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναβολή για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2012 πήρε η οριστικοποίηση και κατάθεση του νομοσχεδίου για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, μετά την ισχυρή παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας".

ΕΣΤΙΑ: Εθνικοί στόχοι για το 2012

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μία χώρα δεν μπορεί να έχη ως εθνικό στόχο το «κούρεμα» του χρέους της και την συμμετοχή σε αυτό του ιδιωτικού τομέως. Ούτε μπορεί να εξαρτάται διαρκώς από τι θα αποφασίσουν οι ξένοι για την τύχη της. Επιβάλλεται να θέση η ίδια στόχους και να επιδιώξη την επίτευξή τους με τις δικές της δυνάμεις".

Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση για... σύνταξη!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Υπουργικό Συμβούλιο ανέβαλε για ένα μήνα την απόφαση για μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%. Αντιδρά η Ν.Δ., παρ΄ ότι έχει ψηφίσει το μέτρο στον προϋπολογισμό. Ερχεται ψαλίδι και στις κύριες συντάξεις. Θέμα παράτασης της κυβερνητικής θητείας ανοίγει ο πρωθυπουργός, ενώ η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση έπεσε στο 26%".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συναντήσεις για καθαρό πλαίσιο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κύκλο κρίσιμων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αύριο με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως το πλαίσιο έργου της κυβέρνησης, αλλά και ο ακριβής χρόνος των εκλογών".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Δίνουμε γη και ύδωρ

Η εφημερίδα γράφει ότι "γη και ύδωρ προσφέρει στους ιδιώτες πιστωτές η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιτυχία του PSI και να πετύχει το «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ρήγμα» στο κυβερνητικό σχήμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος το επόμενο διάστημα. Οπως ο ίδιος ενημέρωσε τους υπουργούς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου χθες το μεσημέρι, το αντικείμενο των συναντήσεων αυτών θα είναι η θητεία της κυβέρνησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπουργικό Συμβούλιο για Ασφαλιστικό: Τσεκούρι στις επικουρικές μείωση εργοδοτικών εισφορών

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, η τρίτη κατά σειρά μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες, και επιβολή φόρου - «πόρου» στα λαϊκά στρώματα, σε αντιστάθμισμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, αποφάσισε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο".

ΤΑ ΝΕΑ: Νέο συμβόλαιο με καθαρές λύσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθαρές σχέσεις θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός, έπειτα από τις εντάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για τις περικοπές στις επικουρικές, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τους Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη για να ξεκαθαρίσει τους στόχους και τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησής του".

City Press: Κρίσιμο το 2012 για την Ευρωζώνη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "PIMCO: Με εννέα χώρες θα μείνει η ζώνη του ευρώ. ΕΚΤ: Γενναία «ένεση» ρευστότητας περίπου 500 δισ. στο τραπεζικό σύστημα. Η Νορβηγία προσφέρει επτά δισ. ευρώ στο ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Διχάζουν την κυβέρνηση οι επικουρικές συντάξειςΗ εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιμέτωπος με κρίση στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος βρίσκεται ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης αλλά και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τελεσίγραφο από Παπαδήμο. Θέτει τους αρχηγούς προ των ευθυνών τους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών δεν ετέθη ρητή ημερομηνία για το βίο της κυβέρνησης, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Ξεκαθάρισε ότι το θέμα αυτό όπως και προβλήματα που δημιουργούν παρενέργειες στη συνοχή της κυβέρνησης θα τα λύσει ο ίδιος με τους αρχηγούς".

ΚΕΡΔΟΣ: Γραμμή ζωής στις τράπεζες

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ρεκόρ δανεισμού, ύψους 489 δισ. ευρώ, και συμμετοχής άνοιξε χθες η γραμμή των τριετών ευνοϊκών πιστώσεων της ΕΚΤ προς τις εμπορικές τράπεζες - μία γραμμή, που επιστρατεύεται για πρώτη φορά από την Κεντρική Τράπεζα και θεωρείται το έσχατο όπλο στήριξης των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με ρευστότητα έως ότου αντιμετωπιστεί ριζικά η κρίση χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ρευστότητα 489 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζεςΗ εφημερίδα τονίζει ότι "σε μία πρωτοφανή στα χρονικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μαζική «ένεση» ρευστότητας, διάρκειας τριών ετών, οι τράπεζες της Ευρωζώνης άντλησαν χθες το ποσό - ρεκόρ των 489,10 δισ. ευρώ, σε μία εξέλιξη που καταδεικνύει τα μέγιστα τις πιεστικές ανάγκες του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, καθώς έχουν στερέψει οι «στρόφιγγες» χρηματοδότησης από άλλες πηγές".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις