Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ιθάκης για αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α.

Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ιθάκης ...

Την ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε – ομόφωνα - την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή, με θέμα τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης με το Δήμο Ιθάκης για κατάθεση πρότασης από τον Δήμο Ιθάκης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» για την Πράξη «Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δήμου Ιθάκης».

Η εισήγηση

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με την Α.Π. 169058/Π111-10-06-2011, προσκάλεσε τους αρμόδιους φορείς για υποβολή προτάσεων έργων στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Προστασία εδαφικών συστημάτων & διαχείριση στέρεων αποβλήτων» και Κατηγοριών Πράξεων «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α.» και «Κατασκευή και Αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στέρεων αποβλήτων στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τους εγκεκριμένους ΠΕΣΔΑ των Περιφερειών». Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 30/11/2011.

Ο Δήμος Ιθάκης κατέθεσε πρόταση για αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Ιθάκης με συνολικό προϋπολογισμό προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα το ποσό των 540.923,43€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Επειδή τη δεδομένη στιγμή ο Δήμος Ιθάκης είναι στη διαδικασία απόκτησης διαχειριστικής επάρκειας, προτείνεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007, σύμφωνα με την Πράξη 238 της 24ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτεται. Μέσω της προγραμματικής σύμβασης η Π.Ε. Κεφαλληνίας θα διαχειριστεί το ανωτέρω έργο ως προς τον έλεγχο και την τεχνική υποστήριξη.

Ως εκ τούτου ζητείται η έγκριση του Π.Σ. για την υπογραφή της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης. Έπειτα από συνεννόηση του Δήμου Ιθάκης με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, η απόφαση του Π.Σ. και το σχέδιο της Σύμβασης θα διαβιβαστεί εκ των υστέρων της κατάθεσης της πρότασης και κατά την διαδικασία της αξιολόγησης.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις