Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι γράφουν σήμερα (16/12/2011) οι εφημερίδες

Τι γράφουν σήμερα (16/12/2011) οι εφημερίδες

Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Που πας ρε Παπαδήμο!".

"Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο διορισμένος πρωθυπουργός: το 60% ζητάει εκλογές άμεσα".

ΕΘΝΟΣ: "Ενώ ο κόσμος καίγεται... εφεδρικά μαχαιρώματα στο Υπουργικό".

"Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνουν τα κοινωνικά προβλήματα. Προβεβλημένα μέλη της κυβέρνησης μαχαιρώνονται. Θρυαλλίδα αποτελεί η εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο... «Διαβολικός» Νταβέλης και το 666!".

"Ενα τεράστιο πραγματικά και πολύ λίγο εξερευνημένο ζήτημα που σχετίζεται με την Αττική του 19ου αιώνα είναι κι αυτό του περίφημου λήσταρχου Νταβέλη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εφεδρεία και για πενηντάρηδες".

"Ανοιξε ο δρόμος για απολύσεις με... Task Force στο Δημόσιο, ενώ αναμένεται εφεδρεία νούμερο δύο για τους πενηντάρηδες το 2012, μετά την πλήρη αποτυχία του στόχου για 30.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του χρόνου. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση ενός στους δύο υπαλλήλους που υπηρετούν στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο στενό πυρήνα του κράτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "9 στους 10 Ελληνες στο χείλος της χρεοκοπίας".

"Η κοινωνική διάσταση της οικονομικής κρίσης, όπως αποτυπώνεται στην εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της εταιρείας MRB, πραγματικά σοκάρει: το 87% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του, σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες βλέπουν γενικευμένη κοινωνική έκρηξη τους επόμενους μήνες και το 65,4% -παρά τις αιματηρές θυσίες που έχει υποστεί- εκτιμά ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη".

ΕΣΤΙΑ: "Πληρώνουμε τον σοσιαλισμό".

"Στη χώρα μας υπάρχει μία μεγάλη ιδεολογική σύγχυσις. Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ευθύνεται ο διεθνής καπιταλισμός και η φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι εφαρμόσθηκε στην χώρα μας. Ακόμη λιγώτεροι έχουν αντιληφθή ότι ο μέγας υπαίτιος για τα δεινά που πληρώνουμε τώρα είναι ο σοσιαλισμός".

Η ΑΥΓΗ: "Βόμβα ανεργίας".

"Τα στοιχεία για την απασχόληση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για το 3ο τρίμηνο του 2011 αποκαλύπτουν την κοινωνική τραγωδία, καθώς η χώρα έχει 878.266 επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους σε σύνολο 4.079.286 απασχολουμένων, με το ποσοστό να φτάνει το 17,7%".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά για να αποφύγετε την απόλυση".

"Μέχρι 9 χρόνια μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Τα πλασματικά έτη θα φθάσουν σταδιακά τα 11 έως το 2014".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο προσκήνιο και σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης".

"Με ιδιαίτερη ένταση έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, με στόχο την αντιμετώπιση σειράς δυσλειτουργιών, καθώς ο Ιανουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τη διαμόρφωση της νέας δανειακής σύμβασης και της λήψη των όποιων πρόσθετων μέτρων απαιτηθούν".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οι καταθέσεις στο στόχαστρο".

"Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές, αλλά οι «μαύρες τρύπες» μεγαλώνουν. Για να περιορισθεί η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού που αισίως φθάνει τα 3,5 δισ. ευρώ στο 11μηνο, στο τραπέζι επανέρχεται το θέμα της αύξησης της φορολογίας των καταθέσεων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κυβέρνηση «κόντρας» με διαιτητή τον Παπαδήμο".

"Κόντρες υπουργών ξέσπασαν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, για θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Οι «Αθλιοι» και ο... σοσιαλιστής"

"Γιάννος Παπαντωνίου: ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Λουκά Παπαδήμο. Ενας επιτυχημένος σοσιαλιστής!"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήριο των χαλυβουργών αύριο Σάββατο στην Αθήνα"

"Οι απεργοί χαλυβουργοί, μετά από 46 ημέρες απεργίας και την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα τους, έστειλαν και χτες με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης μήνυμα στην εργοδοσία για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους. Πρώτος σταθμός, το αυριανό παναττικό συλλαλητήριο που οργανώνει το σωματείο, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η εφεδρεία απέτυχε, έρχονται απολύσεις".

"Απολύσεις ύστερα από αξιολόγηση του προσωπικού και μέσω καταργήσεων ακόμη και ολόκληρων Οργανισμών προανήγγειλε χθες ο Δημήτρης Ρέππας, έπειτα από την αποτυχία της πρώτης φάσης της εφεδρείας στο Δημόσιο και την απαίτηση της τρόικας για δραστική μείωση προσωπικού".

City Press: "Απροστάτευτη η Ευρωζώνη".

"«Μαύρα σύννεφα» συνεχίζουν να μαζεύονται πάνω από την Ευρωζώνη, παρά την εκπεφρασμένη απόφαση των αξιωματούχων της ότι σύντομα η συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής για μεγαλύτερη δημοσιονομική αυστηρότητα θα αποκτήσει και νομικό χαρακτήρα".

Metro: "Το φιάσκο με εφεδρεία φέρνει απολύσεις...".

"Ο Δημήτρης Ρέππας παραδέχθηκε την αποτυχία μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι το 2015 φεύγουν 150.000 από το Δημόσιο. Ενταση και αλληκατηγορίες στο Υπουργικό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Περικοπές 150.000 θέσεων εργασίας από το Δημόσιο"."Το δρόμο για την περικοπή 150.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο έως το 2013, κατόπιν των υποδείξεων της τρόικας, άνοιξε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος σε συνέντευξή του αποδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα περικοπών. Ο υπουργός ανέφερε ότι η όποια απόλυση, θα γίνει έπειτα από αξιολόγηση των δομών, των φορέων και του προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η κατάργηση οργανικών θέσεων".

ΕΞΠΡΕΣ: "«Ασφυξία» στις επιχειρήσεις με ακάλυπτες 1,94 δισ. ευρώ"."Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκονται χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν ταμειακή «ασφυξία» λόγω της παντελούς έλλειψης ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ".

"«Φωτιά» παίρνουν εκ νέου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Το υπουργείο Περιβάλλοντος θε εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα αυξήσεις που θα κυμανθούν γύρω στο 12%".

DEALnews: "Θρίλερ με το νέο «κόλπο» της Τρόικας".

"Ένα άγνωστο, στους πολλούς, θρίλερ, εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες πίσω από τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Τρόικας και του IIF".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις