Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδήλωση: «Λιμάνι Αιγίου: Από το χθες στο αύριο»

Εκδήλωση: «Λιμάνι Αιγίου: Από το χθες στο αύριο»

Μια νέα εποχή για την παραλία του Αιγίου

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 19:30 το απόγευμα στον Συνεδριακό χώρο Πολύκεντρου Μυρτιάς (πριν τη Χαρτοποιία), θα λάβει χώρα εκδήλωση με θέμα της: «Λιμάνι Αιγίου: Από το χθες στο αύριο». Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου λιμανιού Αιγίου ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος και η πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Μαρία Τσουκαλά, προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση «Λιμάνι Αιγίου: Από το χθες στο αύριο».

Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή με εισηγήσεις, εικόνες, κείμενα και μουσική από την πλούσια ιστορία του λιμανιού της πόλης, από τη χρυσή εποχή της σταφίδας και τα Πριμαρόλια του 19ου αιώνα μέχρι την προοπτική ανάπτυξης του νέου λιμανιού του 21ου αιώνα.

Στο Α' μέρος θα ακουστούν εισηγήσεις για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του λιμανιού. Ενώ στο Β' μέρος: Μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία, ερμηνευμένα από μαθητές της πόλης μας, κείμενα και εικόνες από την ιστορία της «χρυσής εποχής» του λιμανιού Αιγίου στα τέλη του 19ου αιώνα (επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου, Αγγελική Παπανδρέου, Μαρία Παναγιωτακοπούλου).

Στην εκδήλωση θα προσφέρονται κεράσματα, τοπικός ροδίτης οίνου και σταφίδας Βοστίτσα, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση παλιών φωτογραφιών από το λιμάνι και τη ζωή του Αιγίου των περασμένων δεκαετιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture