Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΩΡΑ 01.35: Οι πρώτες ελπίδες για έλεγχο των πυρκαγιών σε Βούντενη και Πόρτες

ΩΡΑ 01.35: Οι πρώτες ελπίδες για έλεγχο ...

Κόπασαν οι άνεμοι και διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων

01:35 Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στη Βούντενη και στις Πόρτες το τελευταίο ημίωρο. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλλε καθοριστικά και η μείωση της έντασης των ανέμων κατά το τελευταίο δίωρο. Αν δεν ενταθούν και πάλι οι άνεμοι, διατυπώνεται αισιοδοξία για έλεγχο των πυρκαγιών.

00.17 Η φωτιά στη Βούντενη βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τα σπίτια. Η Πυροσβεστική καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να αποφύγει το να φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια. Η κυκλοφορία στην Περιμετρική έχει διακοπεί.

23. 50 Εγκαταλείπουν το χωριό Πόρτες οι κάτοικοι της περιοχής παίρνοντας μαζί τους και τα ζώα τους. Οι κάτοικοι φοβούνται ότι η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται θα φτάσει τελικά μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους.

Για την περιοχή έχει γίνει κα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης.

23.20 Η φωτιά στη Βούντενη πέρασε πάνω απο το τούνελ της Περιμετρικής και καίει και  την απέναντι πλαγιά. Ο μεγάλος φόβος είναι μήπως η φωτιά περάσει πάνω στο οδόστρωμα της περιμετρικής και προκληθεί μεγάλη ζημιά καθώς εκεί υπάρχουν πολά καλώδια και είναι δυνατόν να προκληθούν εκκρήξεις.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Περιμετρική ενώ οι κάτοικοι των γύρω περιοχών είναι ανάστατοι ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της εκκένωσης του οικισμού.

22:44 Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εκκένωσης του οικισμού στην Βούντενη. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

22.16 Οι  φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια στις Πόρτες, ενώ ο μόνος τρόπος διεύλευσης είναι από την περιοχή της Χαραυγής, καθώς ο άλλος δρόμος έχει αποκλειστεί από την πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική εξετάζει το ενδεχόμενο να εκκενωθούν σπίτια.

21.51 Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο και στην περιοχή  της Βούντενης στην Πάτρα, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τούνελ της Περιμετρικής. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά στις Πόρτες και το Μαζαράκι σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει πολύ μεγάλο μέτωπο και σπεύδουν δυνάμεις και από άλλες περιοχές.

21:15 Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν απο λίγη ώρα στις περιοχές Πόρτες και Σανταμέρι στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μετακινούνται δυνάμεις απο τη ΒΙΠΕ. Οι φλόγες φαίνονται από τη Βιομηχανική Περιοχή. Προς το νέο μέτωπο κατευθύνονται και δυνάμεις που βρίσκονταν έως τώρα στο μέτωπο της φωτιάς σε Χαϊκάλι-Περιστέρα.

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις