Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παραδίδεται το έργο της ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη

Παραδίδεται το έργο της ανάπλασης της Αγ...

Περιλαμβάνει συνεδριακούς χώρους και infocenter

Έτοιμο είναι, στο κυρίως μέρος του, το έργο ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη. Έτσι, ένα παραδοσιακό, διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης που επί πολλά χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο, μετατρέπεται τώρα σ’ ένα χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων και αποκτά ξανά ζωή.

Το έργο περιλάμβανε τόσο την ανακατασκευή και ανακαίνιση του υφιστάμενου διατηρητέου κτιρίου όσο και την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, λειτουργικά και αρχιτεκτονικά ενιαίου με το υπάρχον, όπως ανέφερε πριν λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής Ζώης Μαρίνος.

Οι εργασίες που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου δεν αφορούν στην Αγορά Αργύρη αλλά στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η ανακατασκευή των πεζοδρομιών γύρω από το έργο, στις οδούς Αγίου Ανδρέου, Ζαΐμη και Αράτου, ενώ προβλέπεται και πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Καψάλη που εφάπτεται με την Αγορά Αργύρη (το τμήμα από Ζαΐμη έως Αράτου).

Ο Δήμος θα παραλάβει σύντομα το έργο προς χρήση στο οποίο περιλαμβάνονται υποδομές, όπως:

- Χώρος πολλαπλών χρήσεων, με σύγχρονες προδιαγραφές και εγκαταστάσεις, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως αίθουσα συνεδρίων, διαλέξεων, εκδηλώσεων, προβολών κ.λπ.

- Χώρος ενημέρωσης και προβολής, δηλαδή ένα info center, όπου θα δίνονται στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη, για την ιστορία της, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες εδώ.

- Χώροι εμπορικών δραστηριοτήτων με σκοπό την προώθηση τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση την τόνωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

- Αίθουσα εστιατορίου με όλες τις υποδομές καθώς και άλλοι υποστηρικτικοί χώροι, όπως καφέ, αίθουσα αναμονής κ.α.

Το έργο της ανακατασκευής και ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος), με προϋπολογισμό 2.730.000 ευρώ και ακολούθως, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αντιστήριξης των πρανών -κατά την εκσκαφή για την κατασκευή του νέου κτιρίου-, υπήρξε συμπληρωματική σύμβαση, τον Δεκέμβριο του 2008, ύψους 934.000 ευρώ, με χρηματοδότηση αυτή τη φορά από το πρόγραμμα «Θησέας».

Η μελέτη για την ανάπλαση της Αγοράς Αργύρη ολοκληρώθηκε το 2006, οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2007 και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009. Η παραλαβή του έργου για χρήση από τον Δήμο θα γίνει σύντομα ενώ η οριστική παραλαβή, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σύμβαση, θα γίνει μετά τον χρόνο της υποχρεωτικής συντήρησης του έργου από τον ανάδοχο, που λήγει τον Απρίλιο του 2011. Την εποπτεία του έργου της ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη είχε η Αντιδήμαρχος κ. Ελπίδα Βασιλοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά