Παραδίδεται το έργο της ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη

Αγορά

Περιλαμβάνει συνεδριακούς χώρους και infocenter

19/01/2010 13:46

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε επίσης
Θέλετε να «σπάσετε» 500ευρω στην τράπεζα; Τότε θα πρέπει να πληρώσετε!Με προμήθεια η ανταλλαγή
Θέλετε να «σπάσετε» 500ευρω στην τράπεζα; Τότε θα πρέπει να πληρώσετε!
Παραδίδεται το έργο της ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη Περιλαμβάνει συνεδριακούς χώρους και infocenter
 

Έτοιμο είναι, στο κυρίως μέρος του, το έργο ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη. Έτσι, ένα παραδοσιακό, διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης που επί πολλά χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο, μετατρέπεται τώρα σ’ ένα χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων και αποκτά ξανά ζωή.

Το έργο περιλάμβανε τόσο την ανακατασκευή και ανακαίνιση του υφιστάμενου διατηρητέου κτιρίου όσο και την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, λειτουργικά και αρχιτεκτονικά ενιαίου με το υπάρχον, όπως ανέφερε πριν λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής Ζώης Μαρίνος.

Οι εργασίες που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου δεν αφορούν στην Αγορά Αργύρη αλλά στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η ανακατασκευή των πεζοδρομιών γύρω από το έργο, στις οδούς Αγίου Ανδρέου, Ζαΐμη και Αράτου, ενώ προβλέπεται και πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Καψάλη που εφάπτεται με την Αγορά Αργύρη (το τμήμα από Ζαΐμη έως Αράτου).

Ο Δήμος θα παραλάβει σύντομα το έργο προς χρήση στο οποίο περιλαμβάνονται υποδομές, όπως:

- Χώρος πολλαπλών χρήσεων, με σύγχρονες προδιαγραφές και εγκαταστάσεις, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως αίθουσα συνεδρίων, διαλέξεων, εκδηλώσεων, προβολών κ.λπ.

- Χώρος ενημέρωσης και προβολής, δηλαδή ένα info center, όπου θα δίνονται στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη, για την ιστορία της, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες εδώ.

- Χώροι εμπορικών δραστηριοτήτων με σκοπό την προώθηση τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση την τόνωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

- Αίθουσα εστιατορίου με όλες τις υποδομές καθώς και άλλοι υποστηρικτικοί χώροι, όπως καφέ, αίθουσα αναμονής κ.α.

Το έργο της ανακατασκευής και ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος), με προϋπολογισμό 2.730.000 ευρώ και ακολούθως, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αντιστήριξης των πρανών -κατά την εκσκαφή για την κατασκευή του νέου κτιρίου-, υπήρξε συμπληρωματική σύμβαση, τον Δεκέμβριο του 2008, ύψους 934.000 ευρώ, με χρηματοδότηση αυτή τη φορά από το πρόγραμμα «Θησέας».

Η μελέτη για την ανάπλαση της Αγοράς Αργύρη ολοκληρώθηκε το 2006, οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2007 και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009. Η παραλαβή του έργου για χρήση από τον Δήμο θα γίνει σύντομα ενώ η οριστική παραλαβή, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σύμβαση, θα γίνει μετά τον χρόνο της υποχρεωτικής συντήρησης του έργου από τον ανάδοχο, που λήγει τον Απρίλιο του 2011. Την εποπτεία του έργου της ανάπλασης της Αγοράς Αργύρη είχε η Αντιδήμαρχος κ. Ελπίδα Βασιλοπούλου.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 19/01/2010 13:46

Τυπώθηκε: 16/01/2019 21:01

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/7985

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: «Λουκέτο» στην ψησταριά ΨΗΤΟτεχνίες –ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: «Λουκέτο» στην ψησταριά ΨΗΤΟτεχνίες –ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Δύο τοιχογραφίες της Πάτρας ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου για το 2018! ΦΩΤΟ Δύο τοιχογραφίες της Πάτρας ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου για το 2018! ΦΩΤΟ
"Ο Ψωμόπουλος με βίασε όταν του ζήτησα να χωρίσουμε"-Σοκαριστικές καταγγελίες της Πατρινής Ρίας Αντωνίου στην αστυνομία "Ο Ψωμόπουλος με βίασε όταν του ζήτησα να χωρίσουμε"-Σοκαριστικές καταγγελίες της Πατρινής Ρίας Αντωνίου στην αστυνομία
Πάτρα: Μπήκε σε επιχείρηση της Τριών Ναυάρχων και πυροβόλησε έναν άνδρα- Στο Νοσοκομείο το θύμα Πάτρα: Μπήκε σε επιχείρηση της Τριών Ναυάρχων και πυροβόλησε έναν άνδρα- Στο Νοσοκομείο το θύμα
Θρήνος στους φίλους της ΑΕΚ-«Έφυγε» ο Πατρινός «Αλεξέι» Θρήνος στους φίλους της ΑΕΚ-«Έφυγε» ο Πατρινός «Αλεξέι»
Έβγαλαν στη φόρα ο ένας γυμνές φωτογραφίες του άλλου! Έβγαλαν στη φόρα ο ένας γυμνές φωτογραφίες του άλλου!
«Κυριάκο, κάτι σου έπεσε» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ «Κυριάκο, κάτι σου έπεσε» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Άφαντος ο 23χρονος που πυροβόλησε ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Τριών Ναυάρχων της Πάτρας Άφαντος ο 23χρονος που πυροβόλησε ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Τριών Ναυάρχων της Πάτρας
Πάτρα: Θλίψη στο Άνω Καστρίτσι για τον θάνατο του Νίκου Μέρμελα Πάτρα: Θλίψη στο Άνω Καστρίτσι για τον θάνατο του Νίκου Μέρμελα
Θέλετε να «σπάσετε» 500ευρω στην τράπεζα; Τότε θα πρέπει να πληρώσετε! Θέλετε να «σπάσετε» 500ευρω στην τράπεζα; Τότε θα πρέπει να πληρώσετε!