Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άρτα: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός!

Άρτα: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός!

Την "πάτησαν" οι κυνηγοί θησαυρών

Άσχημο αστείο έπαιξαν οι… ανιχνευτές μετάλλων στον ιερέα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της εκκλησίας Άγιος Γεώργιος Άνω Καλεντίνη Άρτας! Το «σήμα» που έδιναν για την ύπαρξη θησαυρού θαμμένου πίσω από το ιερό του ναού, αποδείχθηκε… «μαϊμού» κι έτσι οι ανασκαφές που έκαναν με την άδεια της πολιτείας δεν είχαν ευτυχή κατάληξη!

Οι επανειλημμένες απόπειρες που είχαν κάνει παράνομοι κυνηγοί κρυμμένων θησαυρών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μηχανήματα ανίχνευσης χτυπούσαν δίνοντας θετικό σήμα, έκαναν τους υπεύθυνους της εκκλησίας να ζητήσουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για νόμιμες ανασκαφές. Η άδεια δόθηκε και οι εργασίες ξεκίνησαν παρουσία της Αστυνομίας και της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Όμως, ο λάκκος που έσκαψαν με περίμετρο τριών μέτρων και βάθος πέντε, δεν έφερε στην επιφάνεια τα… καζάνια με λίρες από τον καιρό της Κατοχής! Παρά το γεγονός ότι οι συσκευές εξακολουθούσαν να δίνουν σήμα για κάτι μεταλλικό, οι ερευνητές υποχρεώθηκαν να σταματήσουν το σκάψιμο και να κλείσουν το όρυγμα, καθώς υπήρχε κίνδυνος καταστροφής των καλωδίων της ΔΕΗ που περνούν απ’ το σημείο. Όπως είπαν, όμως, σύντομα θα… επανέλθουν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις