Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι: Ψήφος "μη εμπιστοσύνης" στη Βουλή - Πάτρα: "Ραντεβού"στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Αγανακτισμένοι: Ψήφος "μη εμπιστοσύ...

Ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων στη γενική συνέλευση στην πλατεία Γεωργίου

14.35 Για ψήφο «μη εμπιστοσύνης» ετοιμάζονται οι "Αγανακτισμένοι": «Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει» τονίζουν και καλούν σε μαζική κινητοποίηση με το γνώριμο σύνθημα: «Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος».

Οι ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τρίτης, ημέρα κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Για τον ίδιο λόγο, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Αντίστοιχα στην Πάτρα οι "Αγανακτισμένοι" ετοιμάζονται για το καθιερωμένο ραντεβού στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου αλλά και για συμβολική κινητοποίηση έξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδο Γεροκωστοπούλου.

 

7.35 Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν και χθες στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Πάτρα και σε άλλες πόλειες της χώρας. Σήμερα οι Αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να δώσουν ηχηρό παρών, οπότε και ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στην Πατρα στις 7 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ραντεβού στην πλατεία Γεωργίου, ενώ στη σελίδα του Patras Greek Revolution υπάρχει ανάρτηση που προτείνει για σήμερα στις 7 το απόγευμα, κινητοποίηση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε αυτή η πρόταση κατατέθηκε μετάξύ αλλων, στη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Γεωργίου, το βράδυ της Κυριακής.

"Πάμε όλοι μαζί να διαδηλώσουμε τα αιτήματα μας κόντρα στην Πολιτική Κυβέρνησης - Τρόικας! Είναι ώρα να φύγουν! Δεν Χρωστάμε - Δεν Πουλάμε - Δεν Πληρώνουμε!" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο facebook για την κινητοποίηση.

Την ίδια ώρα Πατρινοί ετοιμάζονται να μεταβούν στην Αθήνα σήμερα στο πλαίσιο της δράσης των Αγανακτισμένων, ενώ στη σελίδα του Patras Greek Revolution αναφέρεται ότι σήμερα οι βουλευτες του νομού θα λάβουν το εξώδικο.

Μάλιστα έχει αναρτηθεί και το νέο σποτ. Δείτε το.

Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώθηκαν και τη Δευτέρα, για 27η ημέρα, μπροστά από τη Βουλή, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» από το πρωί, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης και τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Μάλιστα, οι πολίτες θα στήσουν τη δική τους κάλπη, ενώ σχεδιάζουν τον αποκλεισμό της Βουλής.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Την Tρίτη 21 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την ‘νέα’ του κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι ‘φυλλοροούμε’, αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι. Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά.Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.

Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές να γεμίσουν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν μαζί μας στο Σύνταγμα.

Καλούμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, Έλληνες ή μετανάστες, μανάδες και παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες. Στη βία τους απαντάμε: το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη μας και η ψυχή μας και τους λέμε ότι σιμά στις μπαλωθιές τους υπάρχει και ο λυράρης. Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Τρίτη 21-6 από τις 19:00 να φωνάξουμε δυνατά:δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος».

 

 

22.12 Λίγο προν τις 7 το απόγευμα, επικράτησε αναστάτωση μπροστά από την Βουλή, όταν ένας οδηγός μηχανής, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, διέσχισε τον δρόμο τραυματίζοντας- ευτυχώς ελεφρά-  έναν από τους διαδηλωτές. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

 

18.45 Μετά το χθεσινό μεγάλο συλλλητήριο στο Σύνταγμα, όπου έδωσαν το "παρών» περισσότεροι από 30.000 πολίτες, οι Αγανακτισμένοι συγκεντρώνονται για 27η συνεχή ημέρα μπροστά από τη Βουλή. Διαμαρτύρονται  για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και καταγγέλλουν τους Έλληνες πολιτικούς που οδήγησνα τη χώρα στο αδιέξοδο.

16.00 Έτοιμοι για νέο "αποκλεισμό" της Βουλής εμφανίζονται οι αγανακτισμένοι πολίτες που προετοιμάζουν το έδαφος για την αυριανή τους κινητοποίηση, ημέρα κατα την οποία ολοκληρώνεται η συζήτηση στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αύριο το απόγευμα στην Αθήνα αναμένεται και πάλι να μεταβούν χιλιάδες πολίτες απο πολλές πόλεις της χώρας.

Στο μεταξύ οι "αγανακτισμένοι" της Σπάρτης διάλεξαν ένα επίπονο τρόπο να διαμαρτυρηθούν, ώστε να δείξουν σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο ότι τίποτε δεν τους σταματά, προκειμένου να ανατρέψουν το σάπιο σύστημα που για αρκετά χρόνια διαβρώνει τον τόπο μας. Έτσι χθες το βράδυ, αφού μαζεύτηκαν όλοι στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ξεκίνησαν περπατώντας να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας και να ενώσουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες αγανακτισμένους της χώρας μας.

 

9.40 Δυναμική κινητοποίηση ετοιμάζουν για αύριο στο Σύνταγμα Αγανακτισμένοι από την Αθήνα την Πάτρα και άλλες πόλεις, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Χθες χιλιάδες ήταν αυτοί που πήγαν στο Σύνταγμα, ενώ έστησαν και κρεμάλες για τους βουλευτές!

7.45 Το 4ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο ήταν χθες και χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από τις 6 το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώνονταν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που έδωσαν δυναμικό "παρών". Υπολογίζεται ότι έφτασαν τους 30.000, σύμφωνα με το www.protothema.gr

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία είχε γεμίσει από κόσμο, όπως και η πλατεία Συντάγματος, όπου εργαζόμενοι και καθηγητές πανεπιστημίου συζητούσαν για την οικονομική κρίση, αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων.

Για 26η μέρα, χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρήθηκαν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς. Οι συγκεντρωμένοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν διάφορα θεατρικά happenings από νέες ομάδες.

Στην Πάτρα οι Αγανακτισμένοι απέδωσαν συναμικό παρών ενώ η λαϊκή συνέλευση διήρκησε μέχρι αργά και κατατέθηκαν ποικίλες  προτάσεις για τη δράση τους την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, ενώ υπογρανμίστηκε ότι ο ανασχσηματισμός δεν ήταν παρά μια αλλάγή προσώπων και όχι αλλλαγή πολιτικής πλεύσης.

Τονίστηκε επιπλέον η ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των διαφόρων εργατικών κλάδων, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας εργαζομένων φοιτητών, νέων, συνταξιούχων κλπ, στις πλατείες.

Επίσης, χθες ξεκίνησε και πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα. «Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα».

 

21:15 Μεγάλο το πάθος και σήμερα των Αγανακτισμένων που συγκεντρώνεται αυτή την ώρα κατά χιλιάδες στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Μπορεί ο κόσμος να είναι λιγότερος λόγω ζέστης, όμως ο παλμός και ο θυμός των πολιτών παραμένει αμείωτος.

20:20 Το 4ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο είναι σήμερα και χιλιάδες κόσμος αναμένεται να παρευρεθεί στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από τις 6 το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που δίνουν το δυναμικό παρόν.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται ανοιχτή διαβούλευση στη λεωφόρο Αμαλίας, απέναντι από την πλατεία, όπου εργαζόμενοι και καθηγητές πανεπιστημίου συζητούν για την οικονομική κρίση, αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων.

Για 25η μέρα, χιλιάδες άνθρωποι, θα διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς.

Σήμερα ξεκίνησε και πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα. «Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα».

15:07 Το τέταρτο πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων κατά των μέτρων λιτότητα αι της ανεργίας έχει δοθεί για σήμερα στις πλατείες της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.Οι Αγανακτισμένοι πιστοί στο ραντεβού τους θα πάνε και σήμερα πλατεία ενώ ετοιμάζονται για την κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στην πλατεία Συντάγματας οι Αγανακτισμένοι θα συγκεντρωθούν  στις 6 το απόγευμα ενώ στην Πάτρα σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Γεωργίου και το ραντεβου είναι για τις 7 μ.μ.

Στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει και η πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα. «Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις