Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγε ο τ. Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Κοσμόπουλος

Έφυγε ο τ. Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώ...

Για ένα ευγενή και γλυκόλογο άνθρωπο κάνουν λόγο όσοι τον γνώρισαν

Στο κρεβάτι της εντατικής σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα, άφησε την τελευταία του πνοή προχθές το πρωί ο διακεκριμένος δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Κοσμόπουλος, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία της περιοχής αλλά και όλης της Ηλείας, αφού η προσωπικότητά του, η δράση του αλλά και η ελεύθερη ψυχή του δεν περιοριζόταν στα στενά όρια της Ολυμπίας. Ο Γιώργος Κοσμόπουλος ήταν ένας αγνός Ολυμπιολάτρης, υπηρέτησε τον τόπο του όχι μόνο από την θέση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας την τετραετία 1991-1994, είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002 και ήταν πάντα ένας ενεργός πολίτης της Ολυμπίας είτε είχε θεσμικό ρόλο είτε όχι, γι' αυτό και η άποψή του ήταν πάντα σεβαστή απ’ όλους.

Η ευγένειά του, ο γλυκός λόγος του αλλά και στο σθένος με το οποίο υποστήριζε τα δίκαια της Ολυμπίας αλλά και τα Ολυμπιακά ιδεώδη και ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, έχουν χαραχθεί στη μνήμη όλων όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.

Τα τελευταία χρόνια βεβαίως είχε ταλαιπωρηθεί πολύ με το θέμα της υγείας του, όμως ακόμα και στα δύσκολα δεν το έβαζε ποτέ κάτω, δεν εγκατάλειπε τον αγώνα και πάντα ξαναέβρισκε με έναν μαγικό τρόπο το χαμόγελό του.

Ωστόσο ένα νέο ξαφνικό πρόβλημα τον οδήγησε ξανά στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση για εγκεφαλική αιμορραγία, όμως ταλαιπωρημένος καθώς ήταν αυτή τη φορά δεν κατάφερε να επανακάμψει και να το ξεπεράσει, σκορπίζοντας πόνο και θλίψη στη σύζυγό του, στα δύο του παιδιά, τα εγγόνια του και τους εκατοντάδες φίλους του.

Η κηδεία του Γιώργου Κοσμόπουλου θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ολυμπία, όπου όλοι θα βρεθούν κοντά του για το τελευταίο αντίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις