Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

50.000 Αγανακτισμένοι εγκλώβισαν τους βουλευτές στη Βουλή- Τους φυγαδεύουν!!!

50.000 Αγανακτισμένοι εγκλώβισαν τους βο...

Λαϊκές συνελεύσεις κάθε βράδυ στην πλατεία Γεωργίου απο χιλιάδες πολίτες

23.00 "Φέρτε τους ελικόπτερα" φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι για τους Βουλευτές που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν γιατί γιουχάρονται. Δεν καρποφόρησε λόγω του μεγάλου πλήθους η προσπάθεια για έξοδο των βουλευτών από τον Εθνικό Κήπο. Αγωνιώδεις προσπάθειες της αστυνομίας να δώσει λύση.

22.53 Πάνω από 50.000 κόσμος κατακλύζει το Σύνταγμα. Σε εξέλιξη είναι η  επιχείρηση φυγάδευσης των βουλευτών απο τον Εθνικό Κήπο. Ακούγονται συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των πολιτικών. Η αστυνομία προσπαθεί να αποτρέψει την είσοδο στο κτίριο της Βουλής.

22.29 Για πρώτη φορά διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στην Βασιλίσσης  Σοφίας και έφτασαν μέχρι την πλάγια είσοδο της Βουλής, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτήν μέλη του Κοινοβουλίου. Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 22:00 στο σημείο γύρω από το φυλάκιο των ΜΑΤ επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν ενισχύσεις πριν από έξοδο των βουλευτών από το Βουλή.

Σε λίγο ξεκινούν οι λαικές συνελεύσεις.

21.50 Τους 30.000 φτάνουν οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα. Για άλλη μια φορά κάνουν τη μέρα νύχτα στο Σύνταγμα.

20.50 Η  συγκέντρωση των Προπυλαίων και η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα έχουν γίνει ένα. Υπολογίζεται ότι συνολικά στο Κέντρο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20.000.

20.10 Άρχισε η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων και στην Πάτρα. Πάνω από 200 άτομα όλων των ηλικιών έχουν μαζευτεί στο χώρο μπροστά απο το Δημοτικό Θέατρο, ενώ αναμένεται μεγάλη αύξηση με την πάροδο της ώρας. Στην πλατεία εξακολουθούν να παραμένουν οι πέντε σκηνές που έχουν στηθεί στο γκαζόν.

19:50 Περισσότεροι από 5.000 αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα. Χιλιάδες λαού στα Προπύλαια. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στήσει τις σκηνές τους και κοιμούνται εκεί, ενώ έχουν φτιάξει ειδική σκηνή με τις πρώτες βοήθειες και ομάδα σύτισης.

19:30 Πάνω από 2.000 άτομα αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα. Σε μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια μιλάει ο Μίκης Θεοδωράκης. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν "Επανάσταση", ενώ τραγούδισαν μαζί με τον Μίκη το "ένα το χελοδόνι".Διαβάστε άλλο ρεπορτάζ από τα Προπύλαια εδώ :Χιλιάδες συγκεντρωμένοι αποθέωσαν τον Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

18.50 Ραντεβού για έβδομη μέρα δίνουν οι Αγανακτισμένοι σε όλη τη  χώρα. Ήδη στο Σύνταγμα έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 500 άτομα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Αμαλίας.

Δείτε εδώ live από το protothema.gr τι γίνεται στο Σύνταγμα.

ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΤΡΑ

Αποφασισμένοι να μη το βάλουν κάτω δηλώνουν από το Facebook οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων της πλατείας Γεωργίου. Οι Αγανακτισμένοι συμπολίτες καλούν τους Πατρινούς, μέσω της ομάδας Patras Greek Revolution που πλέον έχει πάνω από 8.700 μέλη, να συνεχίσουν να δίνουν μαζικά το παρών στην πλατεία.

Χθες το βράδυ στην συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να ανανεώσουν το καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους για απόψε στις 7:00 μ.μ. Στο μήνυμα που ανάρτησαν το πρωί στο Facebook αναφέρουν τα εξής:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την αυθόρμητη παρουσία του κόσμου στην πλατεία. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο κάθε σύμβολο και κάθε ιδεολογία. Αιτία της παρουσίας όλων μας η απόλυτη διαφθορά του πολιτικού συστήματος, της δικαιοσύνης και των κυρίαρχων ΜΜΕ, που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε αυτό επικίνδυνο αδιέξοδο. Για τι όποιες πρωτοβουλίες των καθημερινών πλέον συγκεντρώσεων, υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά όσοι τις πήραν.  Εμείς θα είμαστε ευτυχείς να βλέπουμε τον κόσμο να αφυπνίζεται και να γεμίζει την πλατεία κάθε μέρα, αντιδρώντας απέναντι σε όλους αυτούς, που χρωματίζουν με σκούρα χρώματα το μέλλον αυτών και των παιδιών τους.»

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνέλευσης των πολιτών στην Πλατεία Γεωργίου τέθηκαν αρκετά ζητήματα προβληματισμού και δράσεων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία blog στο διαδίκτυο για την ενημέρωση των συμπολιτών αλλά και η λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφώνου.

Οι διαδηλωτές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συγκεντρώνονται κάθε απόγευμα στην πλατεία και να δώσουν δυναμικό παρών ενόψει της επαναλαμβανόμενης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης το απόγευμα της επόμενης Κυριακής.

Εδώ και τουλάχιστον δυο 24ωρα, έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία και οι πρώτες σκηνές διαδηλωτών που δεν αποχωρούν από το σημείο τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις