Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Πρωτεύουσα της ανεργίας η Θεσσαλονίκη"

"Πρωτεύουσα της ανεργίας η Θεσσαλονίκη"

Επίσκεψη Ν. Νικολόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Είμαστε εδώ, για ] να στηρίξουμε την προσπάθεια συνέχισης  της ομαλής λειτουργίας της ΕΛΒΟ και της διατήρησης των θέσεων εργασίας», τόνισαν κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και κατά τη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου.

Οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΒΟ και τον κάλεσαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες  διευθέτησης του ιδιοκτησιακού, μετά την αποχώρηση του ομίλου Μυτιληναίου, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του εργοστασίου από τις τράπεζες και να επισπευσθούν οι διαδικασίες υπογραφής των συμβάσεων με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του τομέα επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τη διοίκησή του.

«Η Θεσσαλονίκη  είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι της ευρύτερης  περιοχής πληρώνουν βαρύ το τίμημα της πολιτικής του μνημονίου. Εδώ καταγράφονται τα υψηλότερα  ποσοστά ανεργίας, εδώ κλείνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις, εδώ οι κίνδυνοι για την κοινωνική συνοχή είναι μεγαλύτεροι. Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα, ειδικό πλαίσιο δράσεων για τη Θεσσαλονίκη από την κυβέρνηση, για την ανάσχεση της ανεργίας, για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και για τη δημιουργία νέων. Είμαστε εδώ, για να ακούσουμε τις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου, να συνεργαστούμε για την προώθηση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων του κόσμου της εργασίας στη Θεσσαλονίκη». Αυτό τονίστηκε από το κλιμάκιο του τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας προς τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα  γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής  Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο βουλευτές παρουσίασαν επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο Νοέμβριο η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία ήταν 16,1% και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι 125.000. Στη Θεσσαλονίκη η ανεργία ήταν 18,5%. «Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία του ΕΚΘ, το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνάει στο νομό το 25%! Το χειρότερο είναι ότι εκφράζεται φόβος ότι στις στρατιές των ανέργων θα προστεθούν σύντομα άλλοι 3.000 άνθρωποι, από 15 επιχειρήσεις του νομού», υπογράμμισαν οι βουλευτές.

Την ανησυχία του για  την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και των άλλων παροχών του ΙΚΑ, εξέφρασε ο κ. Νικολόπουλος, με δεδομένα την καθυστέρηση καταβολής των πρόσθετων παροχών στους εργαζομένους του ΙΚΑ, αλλά και την αναστολή πληρωμής των προμηθευτών του οργανισμού για αρκετό διάστημα. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΙΚΑ οφείλουν άμεσα να διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ομαλή καταβολή των συντάξεων.

Τέλος, για τις επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής του  μνημονίου, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν χαρακτηριστικά:

«Ποτέ στο παρελθόν καμία  ελληνική κυβέρνηση  δεν στέρησε τόσα πολλά, από τόσους πολλούς, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, όσα η κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 16 μήνες».

Απαντώντας σε ερώτηση  δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα των μεταναστών που συνεχίζουν την απεργία πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επισήμανε ότι του κάνει φοβερή εντύπωση η παντελής απουσία δημόσιας αρχής, αλλά και η αδράνεια που υπάρχει σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και διαμονής των μεταναστών. «Αν είναι άρρωστοι πρέπει να νοσηλευτούν. Εάν όχι πρέπει να μεταφερθούν σε εγκατάσταση κατάλληλη για διαμονή. Το γεγονός ότι ο καθένας σε αυτή τη χώρα κάνει ό,τι θέλει, μας γεμίζει με ανασφάλεια», υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις