Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Άγνωστο εάν θα πάνε αύριο στα σχολεία τους 6.500 μαθητές

Αχαΐα: Άγνωστο εάν θα πάνε αύριο στα σχο...

Ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών

Με άδεια χέρια βγήκαν πριν από λίγο οι εκπρόσωποι της Αχαΐας από το γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, αφού δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Έτσι, παραμένει άγνωστο εάν αύριο το πρωί 6500 παιδιά θα πάνε στα σχολεία τους…

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Μανωλόπουλος, ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Παν. Σκέντζος και εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί Αιγίου και Καλαβρύτων.

Ο κ. Ντόλιος, όχι μόνο δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα, αλλά πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στην αιρετή Περιφέρεια και στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο υφυπουργός δήλωσε στους εκπροσώπους της Αχαΐας, ότι πλέον το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι αρμόδιο για τη μεταφορά των μαθητών, αλλά οι Περιφέρειες.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και σχετική εγκύκλιο, η οποία εστάλη χθες! Όσο για τα χρήματα που χρωστά το κράτος στους μεταφορείς των μαθητών, ο Υφυπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών. Για το μόνο που δεσμεύθηκε ο κ. Ντόλιος ήταν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει κονδύλι 40 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αφορούν όλη τη χώρα και μόνο για το 2011.

Φυσικά, οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού δεν ικανοποίησαν κανέναν και τώρα οι εμπλεκόμενοι σχεδιάζουν να συναντηθούν όλοι μαζί το απόγευμα με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις