Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μουντός και σήμερα ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα - Άστατες καιρικές συνθήκες στην Πάτρα

Μουντός και σήμερα ο καιρός στη Δυτική Ε...

Οι προγνώσεις για τον καιρό της ημέρας

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Τρίτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 25, στην Ήπειρο από 12 έως 21 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 12 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 26 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί, 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδεις εντάσεις.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το διάστημα Τρίτη έως και Παρασκευή αναμένεται να επικρατήσει έντονη αστάθεια σε όλη την δυτική επικράτεια με κατά τόπους μπόρες και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Τα ισχυρότερα φαινόμενα φαίνεται και πάλι να εντοπίζονται στις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν και την Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο με εντάσεις στα 5-6bf μέχρι και την Τρίτη, ενώ από Τετάρτη θα στραφούν σε πιο δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει κάμψη ως προς τις τιμές του Σ/Κ με τις μέγιστες το διάστημα Δευτέρα – Παρασκευή να κυμαίνονται μεταξύ 18-21oC, με τις ψυχρότερες ημέρες της εβδομάδος να είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Καιρική αστάθεια και στην Πάτρα

Όσον αφορά την Πάτρα, αναμένεται έως και την Παρασκευή ασταθής καιρός σε καθημερινή βάση κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών κυρίως ωρών με ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες, με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κατά την διάρκεια της Πέμπτης. O υδράργυρος θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές του, οι οποίες θα κινούνται στην πόλη στα επίπεδα των 18-21oC.

Τάση Επόμενων Ημερών: Υπάρχει σαφής τάση για βελτίωση του καιρού από το Σάββατο, ενώ υπάρχουν και οι πρώτες ενδείξεις για σημαντική άνοδο του υδραργύρου από την Κυριακή και μετέπειτα με θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική να δείχνουν διάθεση να μας επισκεφθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις