Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Startup Weekend Patras επιστρέφει

Το Startup Weekend Patras επιστρέφει

Από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στην 6η έκθεση καινοτομίας & τεχνογνωσίας Patras IQ

Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 12 και έως τις 14 Απριλίου 2019, το δεύτερο Startup Weekend powered by Google Entrepreneurs (#SWpatras) έρχεται στην Πάτρα, στον χώρο του Patras IQ στο νέο λιμάνι της πόλης της Πάτρας. Η μοναδική αυτή διοργάνωση απευθύνεται σε άτομα και ομάδες που φιλοδοξούν να δουν τις πρωτότυπες ιδέες και τα υπό σχεδιασμό project τους να υλοποιούνται, αποκτώντας παράλληλα την τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να τα απογειώσουν.

Το Startup Weekend Patras 2019 είναι όμως πολλά περισσότερα από αυτό: φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο μια συνθήκη διάχυσης τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και αποτελεσματικών εργαλείων, αλλά και χώρο έμπνευσης: μια -έστω εφήμερη- θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, ικανή να «γεννήσει» ιδέες από το μηδέν. Ακόμα και όσοι λοιπόν διαθέτουν έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο νου, ή μια δημιουργική ομάδα χωρίς πολύ συγκεκριμένα πλάνα, μπορούν σε όσα προσφέρει το SW Patras να βρουν την ιδέα εκείνη που θα τους κινητοποιήσει και θα τους κάνει να πάνε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά προς την υλοποίησή της.

Πενήντα τέσσερις (54 ώρες για να δημιουργήσεις μια ιδέα από το μηδέν: ίσως και να ήταν λίγες χωρίς την παρουσία των μοναδικών στον τομέα τους- αλλά και στον χώρο της επιχειρηματικότητας εν γένει- ανθρώπων που θα συγκεντρώσει στην πόλη μας το Startup Weekend Patras 2019.

Μοναδικοί Judges, Coatches και Speakers θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα, για να μοιραστούν μαζί μας τα μικρά και μεγάλα μυστικά που μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους πίσω από μια ιδέα στα μονοπάτια της επιτυχίας. Οι νικητές που θα αναδειχθούν θα βραβευτούν το απόγευμα της Κυριακής, 14 Απριλίου 2019, κερδίζοντας μοναδικά δώρα.

Η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας -  Patras lnnovation Quest  (PATRAS IQ), αποτελεί συνδιοργάνωση του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του νέου Λιμανιού της Πάτρας καθώς και στο Royal Theater – παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων 53 (χώρος ομιλιών και εκδηλώσεων).

Αναλυτικές πληροφορίες για 6η Έκθεση PATRAS IQ μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο: https://www.patrasiq.gr/index.php

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις