Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Οράματα και διχόνοιες τo πρώτο έτος της Επανάστασης»

Πάτρα: «Οράματα και διχόνοιες τo πρώτο έ...

Διάλεξη της Χαρίκλειας Δημακοπούλου

Οδεύοντας προς τη διακοσιετηρίδα από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η «Πελοπόννησος», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας διοργανώνουν κύκλο ομιλιών-με χρονικό ορίζοντα το 2021- από ιστορικούς και εν γένει άτομα του πνεύματος, στον οποίο προσεγγίζονται όψεις της Επανάστασης και κατατίθενται οι απόψεις των ομιλητών γι’ αυτή. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται οι  προϋποθέσεις, για να τιμηθεί η συγκεκριμένη επέτειος με την εγκυρότητα και την πολυφωνία που της αξίζει.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάλεξη της  σειράς, πού προγραμματίζει ἡ «Πελοπόννησος» με θέμα το 1821, με ομιλήτρια την κα Χαρίκλεια Δημακοπούλου, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας και ώρα 19.30

Το θέμα της προσεχούς ομιλίας της Χαρίκλειας Δημακοπούλου είναι «Ορἀματα και διχόνοιες τό πρώτο έτος της Επαναστάσεως». Η ίδια μας περιγράφει : «Στήνὁμιλία μου παρουσιάζω τά γεγονότα τοῦ πρώτου ἔτους τοῦ Ἀγῶνος τῆς Ἀνεξαρτησίας ἐξ ἐπόψεως πολιτικῆς δραστηριότητος και ἐσωτερικῶν συγκρούσεων ἀπό τῆς ἀφίξεωςτ οῦ Δημητρίου Ὑψηλάντου. Κύριο βάρος ἀποδίδεται στήν συγκέντρωση και τίς συνομιλίες στά Βέρβαινα και στήν προσπάθεια ἐξισορροπήσεως τῆς ἐξουσίας μεταξύ Ὑψηλάντου και ἐντοπίων προκρίτων καθώς και τό διχαστικό πνεῦμα πού εἶχε ἤδη ἐκδηλωθῆ μεταξύ διαφόρων συμφερόντων. Τά γεγονότα ἐκεῖνα διατηροῦν μεγάλο ἐνδιαφέρον μέχρι σήμερα καθώς ἐπανελήφθησαν πολλές φορές στήν διαδρομή τῶν 198 ἐτῶν τῆς Ἀνεξαρτησίας μας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις