Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το "Κοινοτικόν" προβάλει την ταινία "Πολιορκία"

Πάτρα: Το "Κοινοτικόν" προβάλε...

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Το «Κοινοτικόν», μετά τις  προβολές της πρώτης ταινίας του Βασίλη Τσικάρα (Έξοδος 1826) από την τριλογία του με θέμα την επανάσταση του 1821, συνεχίζει το αφιέρωμα σε σύγχρονα ελληνικά ντοκιμαντέρ και ταινίες που πραγματεύονται το ζήτημα της μνήμης και της ταυτότητας με την πρώτη προβολή στην Πάτρα της ταινίας «Πολιορκία».

Δυο μόλις χρόνια πριν συμπληρωθούν δυο εκατονταετίες από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821, η «Πολιορκία» παντρεύει τη μυθοπλασία με το ιστορικό γεγονός της μάχης που έλαβε χώρα στη Μακεδονία, στη Μονή Δοβρά της Βέροιας, το 1822.

Λίγα λόγια για την ταινία: Μέσα στο πολεμικό, εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι, προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι τους Τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών πιάνουν τα όπλα στα χέρια τους και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν, επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων.

Στην ταινία, το γεγονός της πολιορκίας επαναλαμβάνεται σε μία ακόμα ιστορική συγκυρία. Δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών, θυμίζοντας τους διαχρονικούς αγώνες των Ελλήνων για τη λευτεριά τους.

Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Πάνθεον» (Γούναρη 34, Πάτρα), το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 18:00.

Τιμή εισόδου: 6 ευρώ

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2610325778 (Πάνθεον).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture