Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Καρναβαλούπολη σήμερα στη συνοικία Μακρυγιάννη - Στις Ιτιές αύριο

Η Καρναβαλούπολη σήμερα στη συνοικία Μακ...

Το πρόγραμμα

Μετά την  έναρξη των περιφερειακών καρναβαλουπόλεων την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Βασίλειο, το Καρναβάλι των Μικρών ανανεώνει το ραντεβού του με τους λιλιπούτιους καρναβαλιστές και τους συνοδούς τους, αλλά και όσους νιώθουν παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο σε δυο ακόμα απομακρυσμένες από το κέντρο της πόλης συνοικίες.

Σήμερα Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 10.30 η περιφερειακή καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Συνοικίας Μακρυγιάννη, ενώ την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 10.30 στο Πάρκο Ιτεών στις Ιτιές.

Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ιδανικά τις τέχνες. Μουσική, χορός, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, μάσκα, καπέλα θα έχουν την τιμητική τους στο πρόγραμμα των κεφάτων, πρωτότυπων και ευρηματικών δράσεων, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Οι κάτοικοι συνοικιών που δεν έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται κοντά στο κέντρο και να αφουγκράζονται τον καρναβαλικό παλμό, θα υποδεχτούν το Καρναβάλι των Μικρών, που εγγυάται στιγμές ξεγνοιασιάς και απόδρασης από την καθημερινότητα. Οι πλατείες των συνοικιών τους θα μεταμορφωθούν σε παραμυθένιους παιδότοπους και θα πλαισιωθούν από κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν στην περιφερειακή καρναβαλούπολη στην πλατεία στρατηγού Μακρυγιάννη της συνοικίας Μακρυγιάννη, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της συνοικίας θα περιλαμβάνει:

-Υπαίθρια Παράσταση ακροβατικής-χορού-κλοουνερί- διαδραστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά»

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα, συμμετοχή από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Η παράσταση «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά» πραγματεύεται με το χιούμορ της κλοουνερί και την ευαισθησία του χορού τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις, εισάγοντας παράλληλα μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της φαντασίας. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες προσδίδοντας ιδιαίτερη αξία και προσοχή πάνω σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και χρησιμοποιώντας ως εκφραστικά μέσα το σώμα και τον χορό. Συνδέει διαφορετικές ηλικίες μεταξύ τους μέσω της συνεργασίας που προκύπτει από το διαδραστικό πνεύμα της.

Όλα αρχίζουν με μια γκροτέσκα αντρική φιγούρα, που τραβά την προσοχή του κοινού. Προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε μια καρέκλα. Να κάνει ζογκλερικά. Ειδικότερα όμως ο άντρας κλόουν κάνει προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή της αιθέριας χορεύτριας που εμφανίζεται στη σκηνή…

Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι το διαδραστικό της. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν σε κύκλο αυτοσχεδιαστικών χορών και άλλων παραμυθένιων…

Στην παράσταση συμμετέχουν ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος (ακροβάτης, χορευτής, animateur) και η Maja Zimmerlin (χορεύτρια, μουσικός).

 

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 η δράση θα μεταφερθεί στο Πάρκο Ιτεών στις Ιτιές. Το πρόγραμμα των δράσεων θα περιλαμβάνει:

-Παράσταση από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Δράσεις με αφορμή το ιταλικό είδος θεάτρου Commedia dell΄ arte με εμψυχώτριες τη χορογράφο και θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Αγγελάτου και την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Νικολέττα Κοτσινοπούλου.

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα, συμμετοχή από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Η περιφερειακή καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό-αθλητικό σύλλογο Ιτεών.

 

Και στις δυο περιφερειακές καρναβαλουπόλεις το αποκριάτικο κλίμα θα προθερμαίνει ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, εμψυχωμένη από τη Μάχη Γιαννακοπούλου.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture