Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Να βάλουμε τη σφραγίδα μας

Να βάλουμε τη σφραγίδα μας

Του Στέλιου Ταταράκη

Το κοινωνικό μας περιβάλλον ορίζεται από ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις. Αυτό το σύνολο δημιουργεί τον κύκλο μας, δηλαδή την ακτίνα που περιβάλλει τη ζωή μας και τα θέλω μας. Υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες ανθρώπων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ταιριάζουμε με όλους.

Ο κύκλος αυτός αρχίζει να διαμορφώνεται και να παίρνει διαστάσεις από τα πρώτα μας ερεθίσματα. Μπορεί να μην το κάναμε με γρήγορο ρυθμό, αλλά μέρα με την μέρα άρχισε να δημιουργείται κάτι. Στον κύκλο αυτό βάζουμε μέσα ότι μας ευχαριστεί και ότι νιώθουμε με αυτό ευχαρίστηση. Δυστυχώς κάποιες φορές βάζουμε τοξικά πράγμα, ανθρώπους ή καταστάσεις που μολύνουν το περιβάλλον μας και εμάς τους ίδιους.

Όταν μολύνεται ο κύκλος μας τότε είναι που αρχίζουν τα προβλήματα, διότι αρχίζουμε να δρούμε με μη παραγωγικό τρόπο και μεθόδους. Είναι καλό να καθαρίσουμε τον χώρο μας και να απομακρύνουμε κάθε τι τοξικό, διότι τις περισσότερες φορές δεν φταίνε τα γεγονότα ή οι άνθρωποι, το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι έχουμε μολυνθεί. Τη στιγμή που θα απομακρύνουμε τα τοξικά στοιχεία και ξεκαθαρίσουμε θα δούμε πως δεν φταίει το περιβάλλον μας. Η συμπεριφορά μας είναι αυτή που δημιουργεί όλα τα κακά.

Σ’ιγουρα δεν ταιριάζουμε με όλους. Ο καθένας έχει διαφορικό χαρακτήρα και θέλω. Όμως εφόσον υπάρχουμε εμείς με αυτόν τον χαρακτήρα τότε σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον άλλο ένα άτομο γύρω μας με τα ίδια ή παρόμοιο θέλω, με τον οποίο θα ταιριάξουμε. Μαζί με αυτά τα άτομα θα πρέπει να έχουμε δίπλα μας κι ανθρώπους με τους οποίους δεν έχουμε πολλά κοινά, όμως μπορούν να μας δώσουν έστω και κάτι μικρό. Και με τις δύο κατηγορίες μπορούμε να βρεθούμε, η διαφορά είναι πως σε κάποιους θα αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο και σε κάποιους λιγότερο.

Όταν αρχίσουμε να τακτοποιούμε τον κύκλο μας τότε θα αρχίζουμε σιγά - σιγά να αλλάζουμε και να ζητάμε κάτι καλύτερο. Ο χρόνος και ο κόπος που χρειάζεται για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε έχει να κάνει με το πόσο πραγματικά θέλουμε αυτή την αλλαγή.

Είναι πολύ χρήσιμο να σχεδιάσουμε σε ένα χαρτί τον κύκλο μας. Να βάλουμε μέσα ότι μας αρέσει (ανθρώπους, καταστάσεις, θέλω). Δε χρειάζεται να βάλουμε μέσα αυτά που δεν θέλουμε να κάνουμε ή να μας συμβούν. Για να γίνει αυτή αλλαγή θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε τι είναι αυτό που μας μολύνει. Κάνοντάς το θα δούμε πως δεν φταίνε οι άλλοι, αλλά εμείς. Είναι καλό να δώσουμε μια ευκαιρία στα άτομα με τα οποία δεν έχουμε πολλά κοινά, διότι και αυτά μπορούν να μας δώσουν έστω και κάτι μικρό το οποίο μπορεί να μας χρειαστεί. Είναι δύσκολη η απόφαση αλλά αξίζει τον κόπο και το χρόνο να δημιουργήσουμε τον κύκλο μας με την προσωπική μας σφραγίδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις