Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γιατί το thebest.gr δεν δημοσιεύει την τρέχουσα διαφημιστική καμπάνια του Δήμου Πατρέων

Γιατί το thebest.gr δεν δημοσιεύει την τ...

Το thebest.gr των 25 εργαζομένων δεν δέχεται χαρτζιλίκια!

Πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, λάβαμε στο e-mail μας μια εντολή του Δήμου Πατρέων για να δημοσιεύσουμε επί επτά ημέρες δύο διαφημιστικά banners που αφορούν στην ανακύκλωση και στα αδέσποτα σκυλιά.

Διαβάζοντας τα σχετικά έγγραφα που συνόδευαν την εντολή διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος δεν μας ζητούσε κάποια προσφορά για το κόστος της προβολής, όριζε εξ αρχής ότι θα πληρώσει συγκεκριμένο ποσό (766 ευρώ για την ακρίβεια). Και μάλιστα, το ίδιο ακριβώς ποσό θα πληρώσει σε όλα ανεξαιρέτως τα διαδικτυακά Μέσα, ανεξαρτήτως της αναγνωσιμότητας που έχουν, του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν, των φόρων και των εισφορών που πληρώνει κάθε Μέσο στο Κράτος.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, μας προκλήθηκαν τα εξής ερωτήματα:

Πρώτον, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής όταν βγαίνουν για ψώνια δεν ρωτάνε πόσο κοστίζει αυτό που αγοράζουν, δίνουν ό,τι προαιρούνται;

Δεύτερον, πρόκειται περί απόφασης να κάνει προβολή ή περί διάθεσης του Δήμου (λόγω εορτών και κοινωνικών ευαισθησιών) να δώσει ένα βοήθημα, ή ένα «χαρτζιλίκι» στα ΜΜΕ της πόλης;

Αν πρόκειται για απόφαση προβολής ο Δήμος όφειλε:

Πρώτον, να ρωτήσει κάθε Μέσο πόσο κοστίζει η υπηρεσία προβολής που προσφέρει, κάτι που στην περίπτωσή μας δεν έγινε.

Δεύτερον, η κατανομή του κονδυλίου να γίνει βάσει της απόδοσης που θα έχει η διαφήμιση. Ποια λογική, σε ποια χώρα και σε ποιο σύστημα θεωρεί ότι το ίδιο κοστίζει η διαφήμιση σε ένα Μέσο που το διαβάζουν 700.000 αναγνώστες το μήνα και σε ένα Μέσο που το διαβάζουν 2-3 χιλιάδες αναγνώστες το μήνα; Για να είμαστε ακριβείς το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει με την περίπτωση του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ. Θυμάστε την ιστοσελίδα velonakaiklosti.gr που είχε γίνει θέμα στο Πανελλήνιο γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ την είχε επιλέξει μεταξύ άλλων για την προβολή του!!!

Το φαγοπότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχει παγκόσμιο ιστορικό προηγούμενο

Τρίτον, ο Δήμος της Πάτρας οφείλει, όπως κάθε Δημόσιος φορέας, ακριβώς επειδή διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, για οποιαδήποτε προμήθειά του, είτε πρόκειται για άσφαλτο ενόψει ασφαλτόστρωσης στους δρόμους, είτε για μελομακάρονα προκειμένου να τα διαθέσει στα ιδρύματα της πόλης, να παίρνει προσφορές, να κάνει προκηρύξεις, να θέτει προδιαγραφές.

Το πώς θα κατανείμουν το δημόσιο χρήμα όσοι το διαχειρίζονται (εν προκειμένω ο Δήμος) δεν είναι δικαίωμά τους.

Οφείλουν να ακολουθούν κανόνες και να μπορούν κάθε στιγμή να εξηγήσουν που, για ποιο λόγο, με ποια κριτήρια κατανεμήθηκε το κάθε ευρώ και πόσο τόπο έπιασε. Γιατί αν αυτός ο κανόνας δεν ισχύσει κινδυνεύουμε οι εκάστοτε κρατούντες να σπαταλάνε τα χρήματά μας (γιατί δικά μας λεφτά, των φορολογουμένων, είναι) αδιαφορώντας για το αν θα πιάσουν τόπο (δηλαδή αν θα φέρουν αποτέλεσμα) και ενδιαφερόμενοι μόνον και μόνον να εξυπηρετήσουν φίλους ή στενά προσωπικά τους συμφέροντα.

Επί του προκειμένου λοιπόν ας μας εξηγήσει ο Δήμος Πατρέων με ποια κριτήρια διαχειρίζεται το συγκεκριμένο κονδύλι. Όσο αυτά τα κριτήρια δεν είναι σαφή, καθαρά και αντικειμενικά, το thebest.gr δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο χρήμα.

Αν πάλι ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε να προσφέρει οικονομικό βοήθημα ή χαρτζιλίκι πέντε μήνες πριν τις εκλογές, το thebest.gr  έχει την αρχή ότι στο χώρο του Τύπου δεν πρέπει να υπάρχουν «βοηθήματα» και «χαρτζιλίκια», γιατί γεννούν δεσμεύσεις που υπονομεύουν την ανεξαρτησία του.  Για αυτό το λόγο δεν θα πάρει τα χρήματα.

Το thebest.gr το μεγαλύτερο Περιφερειακό Ενημερωτικό Μέσο της Ελλάδας, με 25 εργαζόμενους παρέμεινε πάντα μακριά από τα δημόσια ταμεία και τις συναλλαγές με Δημόσιους Φορείς και Εξουσίες. Ή μάλλον η μοναδική σχέση που έχει με τα Δημόσια Ταμεία είναι να καταβάλλει ετησίως περισσότερα από 150.000 ευρώ σε Φόρους και Ασφαλιστικές εισφορές.

Παραμένει μια υγιής και αναπτυσσόμενη επιχείρηση, έχοντας φανερούς οικονομικούς πόρους τα έσοδα από τη διαφήμιση επαγγελματιών και επιχειρήσεων που προβάλλει, δηλαδή τα έσοδα από την ιδιωτική οικονομία.

Σε αυτούς τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επιλογή τους να εμπιστευτούν το portal μας.

Και το εμπιστεύονται ακολουθώντας κριτήρια, που είναι άγνωστα στον Δήμο Πατρέων.

Με τους Φορείς Διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος, ποτέ δεν είχαμε καλές σχέσεις. Και ούτε θέλουμε να αναπτύξουμε, αν δεν είναι καθαρές, ξάστερες και βασισμένες σε αντικειμενικά κριτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις