Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Λίγο πάθος στη ζωή μας

Λίγο πάθος στη ζωή μας

Του Στέλιου Ταταράκη

Ο τρόπος που δρούμε και που αντιδρούμε σε αυτά μας συμβαίνουν είναι συνήθως με μέτρια ενέργεια. Βρισκόμαστε σε μέτρια κατάσταση και αυτό δεν μας βοηθάει να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Εχουμε βολευτεί σε ότι κάνουμε έως τώρα και δεν ζητάμε κάτι παραπάνω από τον εαυτό μας. Λίγες είναι οι περιπτώσεις τις οποίες κάναμε κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε συνηθίσει για τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, τους φίλους μας, τη σχέση μας κ.ο.κ.

Το γεγονός που μας συμβαίνει κάθε μέρα είναι ένδειξη για το πόσο πάθος έχουμε στη ζωή μας. Αυτό είναι το πρωινό ξύπνημα, το οποίο είναι μια δραστηριότητα η οποία μας δυσκολεύει αρκετά. Αργούμε να ξυπνήσουμε, σηκωνόμαστε με νεύρα και άγχος, χωρίς καθόλου όρεξη για δράση. Αυτό που ζητάμε είναι να επιστρέψουμε πίσω, κάτω από τα σκεπάσματα. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι δεν αγαπάμε αυτά που έχουμε να κάνουμε μέσα στη μέρα μας.

Δεν τα αγαπάμε διότι πολλές φορές είναι "πρέπει" κάποιου άλλου τα οποία τα έχουμε δεχτεί και μας έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς ζούμε τη ζωή που έχει επιλέξει κάποιος άλλος για εμάς.

Το πάθος, η ζωντάνια, η αγάπη κλπ. δεν θα έρθουν μόνα τους στη ζωή μας, για να τα αποκτήσουμε πρέπει να κάνουμε πράξεις, να δράσουμε. Όλα αυτά που ζητάμε είναι αγαθά, άλλα πνευματικά και άλλα υλικά. Η απόκτηση αυτών των αγαθών θα χρειαστεί δράση και όχι να περιμένουμε να μας τα χαρίσουν. Η δράση που θα κάνουμε θα πρέπει να είναι έξω από τα πλαίσια του "πρέπει", ώστε να είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε αυτά που θέλουμε και μας γεμίζουν αληθινά συναισθήματα. Όταν απομακρύνουμε το "πρέπει" τότε θα έρθει πάλι το πάθος στη ζωή μας και θα καταφέρουμε να δίνουμε το 100% του εαυτού μας, τότε θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε φανταστεί πως μπορούμε να κάνουμε.

Το πάθος είναι το συστατικό που είναι καλό να βάζουμε σε όλες τις δράσεις μας, είτε είναι δουλειά ή χόμπι ή μια έξοδςο κλπ. Αυτό το συστατικό ανεβάζει όλα τα επίπεδα στον οργανισμό μας. Μας κάνει πιο ενθουσιασμένους, χαρούμενους, ευτυχισμένους, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ζωντάνια. Τα πνευματικά αγαθά βρίσκονται πάντα μέσα μας. Οι πράξεις μας είναι αυτές που τα βυθίζουν και τα βγάζουν από την επιφάνεια.

Είναι απόφαση μας, πως θα ζούμε, με πάθος ή στο μέτριο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις