Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θεόδωρος Ντρίνιας: Απαιτείται επανάσταση νοοτροπιών

Θεόδωρος Ντρίνιας: Απαιτείται επανάσταση...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης»

«Πάτρα: Δεν αρκεί το λίγο και το αυτονόητο». Αυτή ήταν η θεματική της  εκδήλωσης που πραγματοποίησε  η Δημοτική Κίνηση «Κοινοτικόν», στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης».

Ο επικεφαλής της Θεόδωρος Ντρίνιας επεσήμανε «πως τα αυτονόητα δεν είναι τα αναγκαία, αλλά αυτό που χρειάζεται  η πόλη και η χώρα είναι  μια  πραγματική επανάσταση νοοτροπιών, αντιλήψεων, σκέψεων , τρόπου δουλειάς, οραμάτων για να βγει από το τέλμα», καθώς όπως ανέφερε η Πάτρα ανήκει στη ζώνη της βαθιάς φτώχειας.

Αναρωτήθηκε: «Μπορεί ο Δήμος να φέρει την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση;» για να απαντήσει: « Η άποψή μου είναι πως δεν μπορεί μόνος του. Και δεν πρέπει. Δεν είναι ο ρόλος του αυτός. Αλλά μπορεί να διαμορφώσει όρους και υποδομές,  να οργανώσει τον τρόπο με τον μοιράζει τους πόρους του στα έργα και να ιεραρχήσει που επικεντρώνεται», σχολίασε.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο  Κωνσταντίνος Τσεκούρας καθηγητής  στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πατρών, τάχθηκε υπέρ της άποψης που έχει διατυπωθεί ότι δεν μπορείς να βασιστείς σε έναν παράγοντα για την ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου ανασυγκρότησης μιας πόλης, καθώς πολλοί παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους και πρόσθεσε πως αυτό δεν συνιστά  αποκλειστικά αρμοδιότητα και ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης. «Το στρατηγικό management του χώρου, της πόλης μας της περιφέρειάς μας, πρέπει να ξεκινήσει και να βασιστεί κυρίως σε εμάς. Δεν το λέμε γιατί υπάρχει μια πολιτική ιδεοληψία γύρω από αυτό το ζήτημα, αλλά γιατί τεκμηριώνεται τεχνικά και επιστημονικά».

Ο Σπύρος Δενάζης Αναπληρωτής Καθηγητής  στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων  Μηχανικών και  Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών μίλησε με θέμα: «Αλλάζοντας οπτική για την Πάτρα». Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει αναπτύξει η πόλη  αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, πχ στον τομέα της προστασίας τον πολιτών. Έφερε ως παράδειγμα μεταξύ άλλων τη δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών για την προστασία του Δασυλλίου από πυρκαγιές, αλλά και για την άμεση ενεργοποίηση δικτύου, αν προκύψει ένα συμβάν, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δράσουν  γρήγορα για την αντιμετώπισή του.

«Το κλειδί βρίσκεται στο να ανακαλύπτεις συνεχώς όλες τις σημαντικές οπτικές για να κατανοείς και να βελτιώνεις την πόλη που υπηρετείς» είπε, κλείνοντας  την ομιλία του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις