Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

5 -12-2018 Πάρτο Αλλιώς

5 -12-2018 Πάρτο Αλλιώς

Του Ντίνου Βγενόπουλου

 

  • Πρόσφυγες που ήθελαν να ζεσταθούν, βρήκαν ξύλα έξω από ένα κλειστό καφενείο στη Νέα Βύσσα του Έβρου και τα πήραν, αφήνοντας δέκα ευρώ για τον ιδιοκτήτη μαζί με ένα σημείωμα.
  • Γιώτα Ιωακειμίδου: «Το 1923 εξόρισαν τους δικούς μου προγόνους, μαζί με χιλιάδες άλλους αθώους, στη Συρία. Περπατούσαν χιλιόμετρα ατελείωτα. Περίπου το 75% των ανθρώπων στην ομάδα όπου βρίσκονταν οι παππούδες της πέθαναν μην αντέχοντας τις συνθήκες εξαθλίωσης
  • Στη Συρία για πρώτη φορά συναντούν τη συμπόνια και το ανθρώπινο πρόσωπο των ντόπιων κατοίκων. «Στο Χαλέπι έψαχναν για δουλειές, να μαζέψουν λίγα χρήματα για εισιτήρια επιστροφής. Αχθοφόροι, εργάτες, μικροδουλειές. Η γιαγιά μου ζητιάνευε» λέει. Τους βόηθησε μια οικογένεια μουσουλμάνων Σύρων. Αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια, δεν θα επιζούσαν, «ήταν σίγουρη για αυτό η γιαγιά μου»
  • Νεκρός έπεσε από τα πυρά κυνηγετικής καραμπίνας ο 63χρονος εργάτης γης Πετρίτ Ζίλφε αλβανικής καταγωγής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στα Δραγωτινά Λευκίμμης στη νότια Κέρκυρα. Για τη δολοφονία του «κυρίου Πέτρου» , όπως τον αποκαλούσαν οι χωριανοί,   κατηγορείται γνωστός χρυσαυγίτης
  • Άνθρωποι και κτήνη…
  • Κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ, «Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ερώτημα για το ποιες  γλώσσες  θα  διδαχθούν στην Ελλάδα είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής της χώρας. Ο πρωθυπουργός Ζάεφ είναι πλήρως δεσμευμένος σε μια πολιτική που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή της Βαλκανικής (…)  Λυπούμαστε εάν τα σχόλιά του παρερμηνεύθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο».
  • Από … «γίγαντες»  Πρεσπών κινδυνεύετε να γίνεται «φασόλια διαλογής» .
  • Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης: «Συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά! Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά».
  • Προφανώς κόστιζε –στον …επιχειρηματία;;;!!!- λιγότερο από τον σάκο του μπόξ…
  • Τάσος Τέλλογλου: Μία βλάβη σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου από το 2005 και μετά.Ο σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, ενώ δεν υπήρχε ούτε αντίγραφο των αρχείων.Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω υψηλού κόστους.Σύμφωνα με ρεπορτάζ εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία. Με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη, καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση, ενώ δύο ημέρες μετά τη βλάβη στον σκληρό δίσκο, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.
  • Τάσο , βλάβη ήταν ή «βλαβερό» το περιεχόμενο;
  • Ή μήπως βόλευε και η νέα αγορά;
  • Ανδρ. Λοβέ…ρδος : «λυδία λίθος για να αποσαφηνιστεί ποιοι είναι πραγματικά προοδευτικοί, ποιοι ενθαρρύνουν ελευθερία και ποιοι είναι προσκολλημένοι σε παρωχημένα ιδεολογικά απολιθώματα»
  • Οροθετική  υποκρισία…
  • Επενδύσεις ύψους 16 δισ. ευρώ σχεδιάζουν τα μέλη του ΣΕΒ για τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου Θ. Φέσσας, μιλώντας σε συνέδριο
  • Με πραγματικά λεφτά αυτή τη φορά  ε, και όχι με φέσ(ι)α …
  • Πώληση από τις τράπεζες του 35,67% των Αττικών Πολυκαταστημάτων που κατέχει η Folli Follie.
  • Και οι ενδιαφερόμενοι, πολλοί-πολλοί …
  • Σημαντικά χαμηλότερες παραμένουν οι τιμές του τυπικού καλαθιού στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας πάρα τον αυξημένο ΦΠΑ,  σε σχέση με το αντίστοιχο στην Αγγλία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η σύγκριση των μέσων τιμών των καλαθιών δείχνει ότι και οι τέσσερις χώρες έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο καλάθι από την Ελλάδα, 8% η Ισπανία, 28% η Γαλλία, 22% η Αγγλία, 10% η Πορτογαλία. Η εικόνα των αποτελεσμάτων αλλάζει σημαντικά όταν αφαιρέσουμε τον αναλογούντα ΦΠΑ ανά χώρα για να γίνουν αντιληπτές τις πραγματικές τιμές των προϊόντων σούπερ μάρκετ. Η σύγκριση των καλαθιών σε αυτή την περίπτωση δείχνει ότι οι τέσσερις χώρες έχουν ακόμα πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα, η Ισπανία κατά 19%, η Γαλλία κατά 41%, η Αγγλία κατά 38% και η Πορτογαλία κατά 16% Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης διαφοράς που έχει ο χαμηλός ΦΠΑ ανά χώρα (πρόκειται για τον ΦΠΑ που αναφέρεται σε τρόφιμα και ποτά). Στην Ελλάδα αυτός ο ΦΠΑ είναι 13% και 24% για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, κάποιες από τις οποίες συμμετέχουν στο δείγμα της έρευνας, όπως είναι τα έλαια, ο καφές, τα γλυκά, τα σνακς και τα αρτοποιήματα. Ο ΦΠΑ είναι σημαντικά υψηλότερος από την Αγγλία (0%) και τη Γαλλία (10% και 5,5%), την Ισπανία (10% και 4%), την Πορτογαλία (13% και 6%), αλλά και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.
  • Ν’ χαμε και λεφτά…
  • Δρομολογείται  ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αμπελουργία, καθώς δόθηκε ήδη στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) η τελική πρόταση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • (Για) Καλά κρασιά ….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις