Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει σήμερα ο ιερός ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου

Πάτρα: Γιορτάζει σήμερα ο ιερός ναός των...

Τη μέρα αυτή εορτάζουν και τιμούν την προστάτιδα τους Παναγία & τα 3 όπλα του στρατού

Μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας αποτελούν τα Εισόδια της Θεοτόκου που τιμά η εκκλησία μας στις 21 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή εορτάζουν και τα τρία όπλα του Ελληνικού στρατού (πεζικό, αεροπορία και ναυτικό) η Θεοτόκος είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός που καθοδηγεί τα Ελληνικά Όπλα και υπερασπίζεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ελληνικό Έθνος.

Επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη της Πάτρας είναι ο ναός των Εισοδίων που ανήκει στην ενορία του Αγίου Νικολάου όπου η θρησκευτική πανήγυρη ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης 20/11 (στις 18.00) όπου θα προεξάρχει ο π. Παίσιος Γρίβας, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως ενώ θ’ ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Το πρωί της Τετάρτης 21/11/2018 θα χοροστατήσει στην πανηγυρική Θεία λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσναθος, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να ανηφορίσει μέχρι το ναό για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και να πάρει ευλογία.

*Να προσθέσουμε πως ο εκκλησιασμός των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και το Πυροσβεστικό σώμα, στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2018 θα λάβει χώρα το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2018 στην αρχιερατική Θεία λειτουργία στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις