Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με τους καταστηματάρχες εστίασης ο Γρ. Αλεξόπουλος

Με τους καταστηματάρχες εστίασης ο Γρ. Α...

Η αντικαπνιστική καμπάνια, τα προβλήματα του κλάδου και η Westia 2019 στην ατζέντα της συζήτησης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής του Νομού Αχαΐας, αλλά και οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι καταστηματάρχες για ενημέρωση των πολιτών,  ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής του Νομού Αχαΐας κ. Σπύρο Στεργίου, τον Γενικό Γραμματέα του ΣΚΕΑΝΑ κ.  Παναγιώτη Ματθαιόπουλο και τον Εμπορικό Διευθυντή της Westia κ. Δημήτρη Κούτρα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ συζήτησαν με  τον Αντιπεριφερειάρχη το θέμα του καπνίσματος σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής και την  καμπάνια του Συλλόγου  υπέρ της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας μάλιστα ο Σύλλογος κυκλοφορεί και αυτοκόλλητα με το μήνυμα «ΜΕΣΑ τρώμε, πίνουμε, ΕΞΩ καπνίζουμε», τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα της περιοχής.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Αχαΐας αναφορικά με τους παράγοντες που δρουν ανασταλτικά στις προσπάθειες των επαγγελματιών να επιβιώσουν σε μια δύσκολη  από οικονομικής άποψης περίοδο,  τα προβλήματα έκδοσης αδειών χρήσης αιγιαλού, αλλά και τις δράσεις που είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε συνεργασία και με την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον κλάδο της εστίασης και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η Westia, μια έκθεση που στρέφει το ενδιαφέρον του κλάδου στην Πάτρα και η οποία  μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επιδίωξη της περιοχής να γίνει σημείο αναφοράς μεγάλων διοργανώσεων και εκθέσεων,  σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο χώρας.

«Στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας, πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και όλοι ενωμένοι. Ο ουσιαστικός και συνεχής διάλογος με σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως αυτός των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, της παροχής υπηρεσιών, της εικόνας της πόλης και του μηνύματος που αυτή εκπέμπει στους επισκέπτες, αλλά και στους πολίτες της» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις