Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός Γιώργος Βαγενάς από το βιβλιοπωλείο της οδού Κορίνθου βάζει στόχο την προεδρία της... Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου!

Ο Πατρινός Γιώργος Βαγενάς από το βιβλιο...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ένας δραστήριος συνδικαλιστής

Πλώρη για την προεδρία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας βάζει ο Πατρινός έμπορος Γιώργος Βαγενάς ο οποίος μετά την νίκη στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, βάζει μεγαλύτερους αλλά και δυσκολότερους στόχους.

Ο Γιώργος Βαγενάς έχει σπουδάσει Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και μόλις πήρε το πτυχίο του, πριν 20 χρόνια αποφάσισε συνειδητά να ανοίξει βιβλιοπωλείο στην Πάτρα. Από τότε με αφετηρία τον «Φάρο» στην οδό Κορίνθου, έκανε όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον των μικρομεσαίων εμπόρων κόντρα στις επιταγές των καιρών που ήθελαν την στήριξη των μεγάλων αλυσίδων.

Σχεδόν αμέσως από το 2002 ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό, πρώτα με τον σύλλογο βιβλιοχαρτοπωλών της Πάτρας, οπότε και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς. Έπειτα συμμετείχε στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης τον οποίο έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών από τις θέσεις του β’ Αντιπροέδρου, του Ταμεία και του Γενικού Γραμματέα.

Πρόσφατα έκανε ένα ακόμα μεγάλο βήμα διεκδικώντας την προεδρία της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που κατήρτισε, ένωσε πολλές εμπόρους, από διάφορους χώρους, που αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές ή άλλες βλέψεις και να συνταχθούν στο πλευρό του.  Στην εκλογές η παράταξη με επικεφαλής των Βαγενά, σάρωσε στην κυριολεξία από κατάφερε να εξασφαλίσει τις 15 από τις 17 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου.

Λίγο καιρό αργότερα η ομάδα που συγκροτήθηκε τότε αποφάσισε πάλι με επικεφαλής τον Πατρινό βιβλιοπώλη να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά… στην ΕΣΕΕ. Έτσι σχημάτισαν την Ανεξάρτητη Διεκδικητική Ενωτική Κίνηση Εμπόρων το ψηφοδέλτιο της οποία αποτελείται από μαχητικούς και προοδευτικούς εμπόρους από την Πάτρα, την Αχαΐα, την Πελοπόννησο, τη Νοτιοδυτική Ελλάδα αλλά όχι μόνο.

Στο ψηφοδέλτιο εντάχθηκαν επαγγελματίες από τη Θεσσαλία, τη Βορειοδυτική και την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη ακόμα και από την Αττική. Ο στόχος της νίκης στις εκλογές της 25ης Νοεμβρίου δεν είναι εύκολος, υπάρχουν όμως αρκετές πιθανότητες για μια πολλή καλή πορεία.

Η Ομοσπονδία της οποίας ηγείται ο Βαγενάς είναι η μεγαλύτερη της χώρας κι έχει 90 από τους συνολικά 460 εκλέκτορες. Δεν αρκούν αυτοί όμως γι’ αυτό κι έγιναν ανοίγματα σε πολλές άλλες περιοχές. Οι υποψήφιες παρατάξεις είναι 4 εκτός από την ΑΔΕΚΕ, κατεβαίνουν συνδυασμοί μα βάση τη Μακεδονία, τον Πειραιά και η παράταξη που ουσιαστικά στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

«Εμείς θέτουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο για το πώς θα πρέπει να κινείται η ΕΣΕΕ. Είναι ένα θεσμικό όργανο, συνομιλητής της κυβέρνησης και των κομμάτων και διαμορφώνει την πολιτική όλου του εμπορικού κινήματος. Θέλουμε να ρίξουμε το βάρος στους εμπορικούς συλλόγους που είναι οι αιμοδότες, τα ζωντανά κύτταρα των κοινωνιών μας.

Πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά και με προγράμματα ώστε να κινούνται με αυτονομία. Με δράσεις κι εκδηλώσεις, με τα ανοικτά κέντρα εμπορείου και με άλλες πρωτοβουλίες να καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα και την άσχημη ψυχολογία των καταναλωτών.

Να προσελκύσουμε κόσμος στα καταστήματά μας. Η διαφορά μας είναι ότι θα κυνηγήσουμε και το πιο μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικοί σύλλογοι, για να είναι ισχυρή η φωνή της περιφέρειας», δηλώνει μεταξύ άλλων μιλώντας στο thebest.gr για την στρατηγική της παράταξής του ο Γιώργος Βαγενάς.

 

ΔΕΙΤΕ το ψηφοδέλτιο της παράταξης:

 

Α.Δ.Ε.Κ.Ε.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ)

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου

ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

ΚΑΛΟΘΕΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Σπυρίδωνος

ΚΑΠΟΥΚΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου

ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Φιλίππου

ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ του Κωνσταντίνου

ΚΙΡΚΩΦ ΣΑΒΒΑΣ του Παναγιώτη

ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ του Γερασίμου

ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σταύρου

ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Σωτηρίου

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Στέργιου

ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του Άρη

ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Παναγιώτη

ΡΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου

ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χριστόδουλου

ΣΙΑΨΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αθανασίου

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Νικολάου

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Αναστασίου

ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Βασιλείου

ΤΡΙΓΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Δημητρίου

ΧΑΒΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου

ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ του Μιχαήλ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αντωνίου

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αθανασίου

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παύλου

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Θεοδώρου

ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημητρίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις