Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από το 1965 έχουν χαθεί 26 μέτρα παραλίας από το Μονοδένδρι μέχρι τον Αλισσό και τα Νιφορέικα

Από το 1965 έχουν χαθεί 26 μέτρα παραλία...

Το κόστος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για τη διάβρωση των ακτών

Ιδιαίτερα έντονο είναι το φαινόμενο της διάβρωσης στη δυτική Αχαϊα και τις δυτικές περιοχές του δήμου Πατρέων όπως το Μονοδένδρι, τα Βραχνέικα, τα Τσουκαλαίικα, τα Νιφορέικα, το Καλαμάκι και ο Αλισσός, λόγω του αμμώδους εδάφους των ακτών. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές από το 1965 χάθηκαν μέχρι και 26 μέτρα παραλίας. Ο δε ποταμός Πείρος έχει ήδη χάσει 100 μέτρα από το πλάτος στις εκβολές του.

Από τη μελέτη που ξεκίνησε από το 2007, προκύπτουν ανεξέλεγκτες επιχωματώσεις με ακατάλληλα υλικά, έργα που εξυπηρετούν άσχετες λειτουργίες και προκαλούν πρόβλημα στην ακτογραμμή, παράνομοι εξώστες επιχειρήσεων εστίασης πάνω στον Αιγιαλό, παραλιακοί δρόμοι κατασκευασμένοι πάνω στον Αιγιαλό, ακατάλληλα τοιχία προστασίας οικοπέδων κ.α.

Στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα όπου και παρουσιάστηκε η μελέτη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών, προτάθηκαν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τα 13,6 «προβληματικά» χιλιόμετρα της ακτογραμμής Πατρών και Δυτικής Αχαϊας.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν θα χρειαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια λιμενικά έργα  προϋπολογισμού 23,6 εκατ. Ευρώ. Αναλυτικά, το κόστος για τις παρεμβάσεις προστασίας  στα Βραχναίικα, Τσουκαλέικα, Μονοδένδρι ανέρχεται στα 15,8 ευρώ, για το τμήμα Νιφορέικα, Καλαμάκι 5,7 ευρώ και για τον Αλισσό 2,1 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις