Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέος σεισμός στη Ζάκυνθο, 5,4 Ρίχτερ – Ευ. Λέκκας: «Ήταν αυτό που περιμέναμε» - Αισθητός και στην Πάτρα

Νέος σεισμός  στη Ζάκυνθο, 5,4 Ρίχτερ – ...

Κλειστά τα σχολεία στο νησί

«Ήταν αυτό που περιμέναμε». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισµού  Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, για το σεισμό εντάσεως 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:12, το απόγευμα της Τρίτης, ανοιχτά της Ζακύνθου. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αυτός ο σεισμός είναι ο ισχυρός μετασεισμός που περίμεναν οι επιστήμονες, ώστε να εκτονωθεί η ενέργεια στο πεδίο.

Μετά τα 5,6 Ρίχτερ στις 17:12, οι επιστήμονες εμφανίζονται πιο ήσυχοι σε σχέση με την εξέλιξη του φαινομένου.

Είχαν προηγηθεί σεισμικές δονήσεις στις 10:32 δόνηση 4,3 Ρίχτερ, 55 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 2,3 χιλιομέτρων

Τα ξημερώματα και πιο συγκεκριμένα στις 04:59 είχε σημειωθεί ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ σε μια περιοχή 44 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας και εστιακό βάθος 5,8 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, για τρίτη ημέρα, τα σχολεία της Ζακύνθου, με απόφαση του δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά, μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα, δημιουργούντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ίνστιτούτο του Αστεροκοσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

17.42: Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά ανοιχτά της Ζακύνθου, δημιουργούντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ίνστιτούτο του Αστεροκοσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, στον Πύργο και την Κεφαλονιά.

17.30: Σεισμικής δόνηση εντάσεως 5.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, σημειώθηκε στις 17.12 το απόγευμα της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του νησιού. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα λόγω του μικρού εστιακού βάθους που ήταν 10 χιλιόμετρα.

Είχε προηγηθεί, στις 16:33 σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή, ενώ τα  ξημερώματα είχε γίνει ακόμα ένας σεισμός, μεγέθους 5,3 ρίχτερ και όπως είχε πει ο  διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, το φαινόμενο δεν έχει ολοκληρωθεί.

17.20: Ανοικτά της Ζακύνθου σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σεισμική δόνηση, εντάσεως 5,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των σεισμογράφων.

17.15: Σεισμός ιδιαίτερα αισθητός έγινε πριν από λίγο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο είναι στο Ιόνιο και έντασης 5,4 Ρίχτερ.

Σε λίγο τα νεώτερα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις