Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μόνο το 30% της κρατικής χρηματοδότησης πηγαίνει στα σχολεία

Πάτρα: Μόνο το 30% της κρατικής χρηματοδ...

Καταγγελία της παράταξης Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι ενώ το 2018 στον Δήμο της Πάτρας τα κονδύλια αυξήθηκαν κατά 12%, ακόμα λιγότερα χρήματα μοιράστηκαν στα σχολεία. Η παράταξη θεωρεί ανεπίτρεπτο να κατευθύνεται προς τα σχολεία από τον Δήμο Πατρέων μόλις το 30% της κρατικής χρηματοδότησης όταν σε όμορους Δήμου της Αχαΐας και της Ηλείας πηγαίνει το 70%-80%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

"Με την τελευταία κατανομή της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκ/σης του Δήμου Πατρέων, και ενώ οι τρεις δόσεις που έχει λάβει ο Δήμος το 2018 είναι αυξημένες κατά 12%, ακόμα λιγότερα χρήματα μοιράστηκαν στα σχολεία πριν λίγες μέρες. Οι ανάγκες όμως των σχολείων δεν μειώθηκαν, ενώ διαρκώς ο, ήδη παλαιωμένος, εξοπλισμός καταστρέφεται και έκτακτες ανάγκες παρουσιάζονται στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ψίχουλα που επιτρέπει ο Δήμος να φτάνουν στα σχολεία.

Θεωρούμε ότι το να πηγαίνει μόλις το 30% της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία (από τις 326.000€ μόλις οι 100.000€ πιστώθηκαν), όταν σε όμορους δήμους της Αχαΐας και της Ηλείας πηγαίνει τον 70%-80%, είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει αυτό το ποσοστό να αυξηθεί τουλάχιστον στο 50% ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Επίσης, από τις επισκέψεις μας στα σχολεία, διαπιστώσαμε ότι στο δήμο Δυτ. Αχαΐας, η τρίτη δόση ακόμα δεν έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των σχολικών μονάδων. Μάλιστα διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι/ες  πληρώνουν λειτουργικά έξοδα από την τσέπη τους καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα. Θεωρούμε την κατάσταση απαράδεκτη και καλούμε τον δήμο άμεσα να δώσει λύση και να μην ξαναδημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα.

ΥΓ. Αν ο Δήμος Πατρέων έχει παλαιότερα χρέη, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει και δεν απασχολεί τους  εκπαιδευτικούς και τους γονείς,  που αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν την λειτουργία των σχολείων, αφού η κρατική επιχορήγηση αφορά λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων και όχι τακτοποίηση χρεών παρελθόντων χρήσεων.

ΥΓ 2 Η αύξηση κατά 12% της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και το πρόγραμμα Φιλόδημος του υπουργείου εσωτερικών για την επισκευή των σχολείων, έλυσε κάποια κρίσιμα προβλήματα, αλλά δεν είναι αρκετή. Το 2019 θα πρέπει να υπάρξει νέα αύξηση στην τακτική επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, αλλά και νέο πρόγραμμα επισκευών των σχολείων, καθώς και νέες αίθουσες για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο δήμο Πατρέων. Η συμβολή δε της δημοτικής αρχής σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιορίζεται στις καταγγελίες και τις διεκδικήσεις, αλλά να είναι ουσιαστική  με ιδίους πόρους που θα διαθέσει στην κατεύθυνση αυτή."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις