Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα για την υπόθεση δολοφονίας του Χέντερσον Μπακαρι - Τελειώνει η περιβόητη δίκη στην Πάτρα

Σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα για την...

Ακολουθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων και η τελική απόφαση του ΜΟΔ

Στην τελική ευθεία για την έκδοση της απόφασης για την υπόθεση δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστρα Χέντερσον Μπακαρί βρίσκονται οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πατρας. Σήμερα ο Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του θα υποβάλλει την πρότασή του για την τύχη των κατηγορουμένων και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων και η διάσκεψη για την τελική απόφαση.

Χθες ολοκληρώθηκαν  στο ΜΟΔ της Πάτρας, οι απολογίες των κατηγορούμενων με την απολογία ενός ανθρώπου - κλειδί, του Σερβο-Βόσνιου, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί ενώπιων του δικαστηρίου, καθώς ζητούσε να μεταφραστεί στα Αγγλικά το βούλευμα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε τη δική του εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα το μοιραίο βράδυ.

"Ήθελα να παραδώσω τον Μπακάρι στην αστυνομία για όσα έκανε - Η βία δεν ήταν ποτέ λύση για μένα "- Η απολογία του πατρινού μπάρμαν

Ανάμεσα στο ακροατήριο βρίσκονταν και οι γονείς του άτυχου Μπακάρι οι οποίοι άκουσαν από τον κατηγορούμενο ότι το παιδί τους ήταν ιδιαίτερα βίαιο εκείνο το βράδυ.

Παρόλα αυτά ο κατηγορούμενος εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Μπακάρι.

Πώς πέθανε τελικά ο Μπακάρι Χέντερσον; Τι κατέθεσε σήμερα η ιατροδικαστής της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα

Όπως ανέφερε μετά το περιστατικό με τον Μπακάρι να χτυπάει στο κεφάλι τον Σέρβο με ένα μπουκάλι, προσπάθησε να σταματήσει όσους του πετούσαν σκαμπό.

 

Το θύμα είχε επιθετική συμπεριφορά

 

«Του μιλούσα ενώ καταλάβαινα ότι ήταν μεθυσμένος. Συνέχισα να του μιλάω και να του λέω να πάει σπίτι και ότι ήταν μεθυσμένος. Είχε μία επιθετική συμπεριφορά. Δεν έφευγε και έλεγε «Έλα να μετρηθούμε και θα πάθεις ότι και οι άλλοι”» ανέφερε.

Δίκη Μπακάρι: Ο πατέρας του Πατρινού μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία - "Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου"

Ο κατηγορούμενος μίλησε και για το αντικείμενο που φαίνεται στα βίντεο να πήρε από τα χέρια του ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι το θύμα χτυπήθηκε με σιδηρογροθιά.

 

Ήθελα να δω που έμενε και να ενημερώσω τουριστικό του γραφείο 

 

Ο κατηγορούμενος όμως υποστηρίζει ότι αυτό που πήρε ήταν κλειδιά για ένα μηχανάκι. Από την άλλη η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή στο θύμα στην κατάθεση της τόνισε ότι το αντικείμενο με το οπόιο τον χτύπησαν δεν ήταν κλειδιά.

Όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Μπακάρι σε τέσσερα βίντεο- Τα 11 δευτερόλεπτα που του κόστισαν τη ζωή- Εντάσεις και απειλές στη δικαστική αίθουσα

«Πήγα στον ιδιοκτήτη και του ζήτησα να μου δώσει τα κλειδιά από το μηχανάκι έτσι ώστε αν χρειαστεί να τον ακολουθήσω και να δω που μένει.

Εάν έβλεπα που μένει θα ήξερα με πιο ταξιδιωτικό πρακτορείο είχε ταξιδεύει και θα ήξερα που να απευθυνθώ, Όταν προκύπτει πρόβλημα με κάποιον τουρίστα ενημερώνουμε το πρακτορείο του» ανέφερε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έδωσε στο θύμα μία μπουνιά η οποία πιστεύει μάλιστα ότι τον πήρα «ξώφαλτσα» και ότι στη συνέχεια , όταν το θύμα είχε πέσει πλέον κάτω, του έδωσε δύο, τρια χτυπήματα στον κορμό.

Ο κατηγορούμενος για τον οποίο όλοι στις καταθέσεις τους ισχυρίστηκαν ότι είναι ο άνθρωπος που οργάνωνε πάρτι στο μαγαζί για Σέρβουςν ανέφερε ότι όταν ρωτήθηκε από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού αν χρειάζονται ασφάλεια για τα πάρτι εκείνος απάντησε πως όχι και ότι θα ήταν ο ίδιος εκεί για ό,τι χρειαστεί.

«Ο γιος μου δεν ήταν βίαιος» ανέφερε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας η μητέρα του Μπακάρι τονίζοντας ότι «κάτι άλλο συνέβη».

* Ρεπορτάζ Κωνσταντίνα Τσίχλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις