Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στους δρόμους και οι καθηγητές τη Δευτέρα- Τρίωρη στάση εργασίας

Πάτρα: Στους δρόμους και οι καθηγητές τη...

Συγκέντρωση στην πλατεία όπους θα βρεθούν και μαθητές

Στάση εργασίας της Δευτέρα 29 Οκτωβρίου για τους καθηγητές της Αχαΐας οι οποίοι δίνουν ραντεβού στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας στις 11:00 το πρωί. Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας) έχει προκυρήξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 ώστε να διευκολυνθούν οι καθηγητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. 11:00 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ

Ο αγώνας για ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, του λαού και του τόπου μας είναι μπροστά μας. Απέναντι μας έχουμε τη συμμαχία και της σημερινής κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ που φτωχοποιούν το λαό, αποδομούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διαλύουν τη χώρα, με μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών των λίγων και τη διαιώνιση του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού. Στα πλαίσια αυτής ακριβώς της πολιτικής εντάσσονται οι αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το «Νέο Λύκειο» που στην ουσία σηματοδοτεί τη «συρρίκνωση» του λυκείου, την ένταση των ταξικών  φραγμών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το πέταμα της γενικής μόρφωσης στα αζήτητα και την περεταίρω εξώθηση της νεολαίας στην πρόωρη κατάρτιση.

 

Η κυβέρνηση απαντάει στα σημερινά μεγάλα προβλήματα του λυκείου και των πανελλαδικών εξετάσεων με σχέδια, τα οποία αν υλοποιηθούν θα τα γιγαντώσουν.

             το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο «σκληρό εξεταστικό κέντρο», σε ένα φροντιστήριο - «αρένα»! Οι πανελλαδικές εξετάσεις που υπόσχονταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει, όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά διπλασιάζονται (για την απόκτηση του απολυτηρίου και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια)

             επιχειρείται ένα συντριπτικό χτύπημα της γενικής μόρφωσης, καθώς η όποια γενική παιδεία υπήρχε έως τώρα σταματά στην Α’ Λυκείου

             η Γ’ Τάξη μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο

             περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σχολών για τους μαθητές, καθώς καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και το μέλλον τους ήδη από τη Β’ Λυκείου

             προωθείται πιο αποφασιστικά η πρόωρη κατάρτιση

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια.

             Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για το Νέο Λύκειο!

             Όχι στις συγχωνεύσεις-συρρικνώσεις τμημάτων. Όχι στο κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων. Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης!

             15 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα των κατευθύνσεων, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις, 10 στα εργαστήρια. Όχι στα 27αρια τμήματα!

             Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση!

             Όχι στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων των ΕΠΑΛ. Όχι στη μαθητεία-σκλαβιά (κατάρτιση)!

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές μας και με τους γονείς!

Όλοι στις 29 Οκτώβρη, 11:00 πμ στην Πλατεία Γεωργίου

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση (11:00 – 14:00)».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις