Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΕΑΚ Πρωτοβάθμιας Πάτρας σε πανελλήνιο μέτωπο Προοδευτικών Εκπαιδευτικών- ΔΕΙΤΕ τους υποψηφίους

Η ΕΑΚ Πρωτοβάθμιας Πάτρας σε πανελλήνιο ...

Εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας αναφέρει τα εξής: "Η ΕΑΚ Π. Ε. Πάτρας (Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας), συμμετέχει στην πανελλήνια προσπάθεια συγκρότησης Μετωπικού Σχήματος Δημοκρατικών, Προοδευτικών, Ριζοσπαστικών και Ανεξάρτητων Δυνάμεων για τις υπηρεσιακές εκλογές, με την ονομασία ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΩΝ .

Στόχος της διεύρυνσης είναι η ανάκτηση του ρόλου των αιρετών από το συνδικαλιστικό κίνημα, ως τοποτηρητών των αναγκών της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των δικαιωμάτων μας για ένα σχολείο με όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ο κομματισμός και η πελατειακή αντίληψη υπονόμευσαν την ανάγκη ενιαίας κα πλατιάς αντίδρασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, που με αφορμή την κρίση επιβλήθηκαν στη χώρα. Οι παραδοσιακές συνδικαλιστικές ηγεσίες, του παλαιού πολιτικού συστήματος ταυτίστηκαν με τις κομματικές πολιτικές κυβερνήσεων και διέρρηξαν την όποια σχέση εμπιστοσύνης είχε απομείνει με τους εργαζόμενους.

Παγιώθηκε η αντίληψη «πάρε τηλέφωνο τον αιρετό», όχι του κλάδου, αλλά εκείνον που σε προσέγγισε, που σου πούλησε «δήθεν» εκδούλευση, που σε κάνει να αισθάνεσαι «υποχρέωση» για το αυτονόητο.

Μακριά από αυτές τις λογικές της διαιώνισης του εαυτούλη, της στρέβλωσης του θεσμού και της ταύτισης με τις κομματικές αγκυλώσεις διεκδικούμε με ειλικρίνεια:

άμεσους μαζικούς διορισμούς

γενίκευση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης

κατάργηση των ασφαλιστικών νόμων της κρίσης και τη διασφάλιση ενός δημόσιου αναδιανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της αναδιανομής του πλούτου προς όφελος του λαού

Έχουμε πίστη θυμούμενοι τις νίκες μας στη κατάργηση του 151 προεδρικού διατάγματος της ατομικής τιμωρητικής αξιολόγησης σε σύνδεση με τις αποδοχές, την κατάργηση του αυταρχικού ποινικού δικαίου και τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής 2χρονης προσχολικής αγωγής ως σπουδαιότερους σταθμούς. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, από όποιον κι αν ασκούνται, είναι αυτές που απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να επιστρέψουμε στο «σκηνικό του 2013». Για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών και ενός δημόσιου δωρεάν δημοκρατικού και ποιοτικού σχολείου, που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους Εκ/κους.

Με ενότητα κα συλλογική δράση προχωράμε σε ακόμα πιο ριζοσπαστικές - συλλογικές κατακτήσεις ως απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και τον κίνδυνο ακροδεξιάς στροφή στην πολιτική.

Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της Ε.Κ.Ε. σε ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ.

 

ΔΕΙΤΕ τα ψηφοδέλτια:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις