Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 15 ΑΧΑΙΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 15 ΑΧΑΙΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕ...

Γεωργαλάς, Τρίγγου, Ντ. Παπαδημητρίου, Χαραλαμπόπουλος, Δούβρης, Πολίτου, κ.α.

Ξεκινούν σιγά σιγά η μία μετά την άλλη, οι θεατρικές παραστάσεις της νέας χειμερινής περιόδου στην Αθήνα και μ’ ένα πρώτο ενδεικτικό ψάξιμο, εντοπίσαμε πάνω από δεκαπέντε Αχαιούς ηθοποιούς να παίζουν σε ορισμένες από τις πιο αναμενόμενες παραστάσεις της σαιζόν.

Ξεκινώντας με την αναβίωση του περίφημου μιούζικαλ των αρχών του ’70, «Μαριχουάνα στοπ» του Γιάννη Δαλιανίδη ο Γιώργος Βάλαρης θα επιχειρήσει πάλι το «θαύμα» του αυτή τη φορά στο Gazi Theater όπου η Αιγιώτισσα Ντορέττα Παπαδημητρίου αναλαμβάνει τον ρόλο της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη. Στην ίδια παράσταση και η Φωτεινή Ντεμίρη που κατάγεται ως γνωστόν από τα Καμίνια Αχαΐας ενώ ο ένας και μοναδικός Τόλης Βοσκόπουλος θα συμμετάσχει τραγουδώντας όπως και τότε πριν 46 χρόνια.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 4 Νοεμβρίου.

Στο πολιτικοινωνικό έργο «Προσωπική Συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ (συγγραφέα του επίσης βραβευμένου έργου The dresser), που γράφτηκε το 1995 και βασίζεται στα πραγματικά ημερολόγια του σπουδαίου μαέστρου Βίλχελμ Φουρτβένγλερ, τα οποία κρατούσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από τους Αμερικανούς, κατηγορούμενος για τη σχέση του με το Ναζιστικό καθεστώς, παίζει και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που έχει καταγωγή από την Κάτω Αχαΐα. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και με συμπρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Χρήστο Βαλαβανίδη, θα κάνει πρεμιέρα στις 7/11 στο Από Μηχανής Θέατρο στο Μεταξουργείο.

Στο έργο «12 Ένορκοι» του Reginald Rose που συνεχίζεται για μία ακόμη σαιζόν, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη στο θέατρο Αλκμήνη, παίζει και ο Πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης (στον ίδιο θίασο είναι και ο Καλαματιανός ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς). Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο.

Ο ταλαντούχος Σωτήρης Δούβρης παίζει επίσης στο Αλκμήνη στην παράσταση που ανέβηκε για 2η χρονιά (από τις 17/10), των Holworthy Hall, Robert Middlemass, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου «Ο Αντρειωμένος».

Πρόκειται για ένα διαχρονικό, ανθρώπινο και δραματικό θεατρικό έργο. Βασική ιδέα του έργου είναι η στάση του ανθρώπου απέναντι σε ένα δυνατό δίλημμα, που αντιστέκεται στην εξουσία αλλά και ακόμη στα ίδια του τα συναισθήματα. Ο Σωτήρης Δούβρης υποδύεται τον ρόλο του διευθυντή Χολτ.

Στο θέατρο Αργώ στην παράσταση «Η Αγάπη άργησε μία μέρα» από το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι, παίζει πλάι στην Αιμιλία Υψηλάντη, η καταγόμενη από τα Βραχνέικα Πατρών Αθηνά Τσιλύρα.

Στο Ιλίσια επαναλαμβάνεται για 2η χρονιά το έργο «Το Τίμημα», ένα κοινωνικό θεατρικό έργο του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου και πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο Πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην οδό Ακαδημίας, θα παρουσιαστεί αυτή τη φορά η παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη που εντυπωσίασε και προβλημάτισε στο Εθνικό θέατρο. Η σκηνοθεσία είναι του Γ. Οικονομίδη και στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε και πάλι την Πατρινή Έλλη Τρίγγου. Από τις 12 Οκτωβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2018.

Η περιζήτητη Έλλη Τρίγγου από το Νοέμβριο θα είναι και στην μεγάλη θεατρική παραγωγή «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», την κομεντί αυτή εποχής που είχαμε δει και στο σινεμά, με παρτενέρ της τον Αιγιώτη πρωταγωνιστή Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Στο Θέατρο «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση είναι βασισμένη στο σενάριο των Marc Norman & Tom Stoppard σε θεατρική διασκευή Lee Hall.

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη θ’ ανέβει από τις 3/11 η παράσταση «Ποιος Σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς σε σκηνοθεσία του επικεφαλής του Θεάτρου Νέου Κόσμου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, και πλάι στους Γιάννη Νιάρρο, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργο Χρυσοστόμου, Μαρία Κατσανδρή, κ.α., θα παίξει και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν και οι παραστάσεις του έργου της Άγκαθα Κρίστι «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»  στο θέατρο Δανδουλάκη στην Αγ. Μελετίου στην Αθήνα. Στην ήδη πολυαναμενόμενη παράσταση εκτός από την Κάτια Δανδουλάκη, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Δάνη Κατρανίδη και άλλους, θα παίξουν και δύο Πατρινές ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Όλγα Πολίτου και η Λένα Δροσάκη που το καλοκαίρι ήταν στον «Οιδίποδα» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Η κυρία Όλγα Πολίτου, όπως έγινε γνωστό, θα ερμηνεύσει την Ρωσίδα Πριγκίπισσα Ναταλία Ντραγκομιρόφ.

Στο αριστουργηματικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος» που θ’ ανέβει από τις 24 Οκτωβρίου 2018 στο θέατρο Δημήτρης Χορν στην οδό Αμερικής 10, στην Αθήνα, σε μετάφραση Μαρίσσας Τριανταφυλλίδη και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, θα παίξει και ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στόλλας, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα και είναι αριστούχος της δραματικής σχολής του Εθνικού.

Στην παράσταση θα εμφανιστεί ένα all star επιτελείο που περιλαμβάνει την Θέμιδα Μπαζάκα, τον Δημήτρη Λιγνάδη, την Κόρα Καρβούνη, την Αθηνά Μαξίμου, την Γεωργιάννα Νταλάρα, κ.α.

Στις 8 Οκτωβρίου 2018 έκανε πρεμιέρα η παράσταση «Στη Μοναξιά Των Κάμπων Με Βαμβάκι» σε σκηνοθεσία Κώστα Ζάπα στο θέατρο Cartel στο Βοτανικό, στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό κείμενο του Γάλλου συγγραφέα Bernard-Marie Koltes που έχει ανέβει σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωταγωνιστή τον Πατρινό ηθοποιό, απόφοιτο του Εθνικού θεάτρου Δημήτρη Γεωργαλά, ο οποίος έχει παίξει στο σινεμά και σε ταινία του Πατρίς Λεκόντ. Στην παράσταση που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μμ, μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου 2019, συμπρωταγωνιστεί ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.

Στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου στον Κεραμεικό ξεκινά από τις 14/10/2018 η παιδική παράσταση – μιούζικαλ της Μαριάννας Τόλη «Η Πεντάμορφη και το τέρας» βασισμένη στο κείμενο της Γαλλίδας μυθιστοριογράφου Γκάμπριελ Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλνέβ, με αυθεντικά κοστούμια από το Τιρόλο της βόρειας Ιταλίας, όπου το ρόλο του Τέρατος υποδύεται ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης. Μαζί του η Άννα Φιλιππάκη, ο Ίαν Στρατής, κ.α.

Τέλος μετά από τις sold out παραστάσεις στο act της Πάτρας η Λίλα Μπακλέση μαζί με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή «ζωντανεύουν» το εξαιρετικό κείμενο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, «Οι κάτω απ’ τα’ αστέρια» στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα στην Πατησίων, για δέκα μόνο παραστάσεις (από 11/10/2018).

Η παράσταση παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Η σκηνοθεσία είναι της Λίλας Μπακλέση & του Κωνσταντίνου Μπιμπή με τη συνεργασία της Άρτεμις Γρύμπλα.

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture