Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ώρα της έναρξη του Καρναβαλιού έφθασε!

Η ώρα της έναρξη του Καρναβαλιού έφθασε!

Τι θα δούμε αύριο το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου

Το ντόμινο, ο πιερότος, ο τρελός αρλεκίνος, η μπούλα μαζί με χιλιάδες Πατρινούς  πιστούς στο καρναβαλικό έθιμο αναμένεται να δώσουν το τόνο και να μοιράσουν απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά στην φετινή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Εκπλήξεις, πυροτεχνήματα, και πολύ μουσική είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011, μετατρέποντας την πλατεία Γεωργίου σε μια τεράστια πίστα χορού.

Μια μέρα νωρίτερα ο Τελάλης θα έχει μεταφέρει το μήνυμα της χαράς και του κεφιού σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας, ενώ το Σάββατο το πρωί με τη συνοδεία του, την Μπάντα του Δήμου Πατρέων, η οποία θα παιανίζει γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ., καρναβαλιστές και σοκολατορίχτες θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2011.

Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 που έχει προγραμματιστεί για  το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις  21.00, ανοίγει και επισήμως τις δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού του κορυφαίου θεσμού της πόλης, που διοργανώνει η Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ.

Η κεντρική ιδέα εξελίσσεται σε δύο σκηνές, μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη, στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων». Η δράση ξεκινά με τον Τελάλη πάνω στο άρμα του να διαλαλεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ερχόμενος από το Δημαρχείο.

Διασχίζοντας την οδό Μαιζώνος φτάνει στην πλατεία Γεωργίου και σταματά μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Την στιγμή αυτή σβήνουν τα φώτα σε ολόκληρη την πλατεία και ακούγεται ο ήχος από δυο ντραμς, που είναι τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Τελάλης που έχει κατέβει από το άρμα του, εμφανίζεται στον εξώστη του θεάτρου και τα ντραμς σταματούν! Το θέατρο φωτίζεται με εντυπωσιακά χρώματα και ο κεντρικός προβολέας πέφτει πάνω στον Τελάλη που αναγγέλλει για άλλη μια φορά την Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011.

Τα φώτα σβήνουν και πάλι, και η δράση μεταφέρεται πλέον στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, όπου εμφανίζονται οι δυο παρουσιαστές της εκδήλωσης, Ζακελίνα Κυρούση και Δημήτρης Πολίτης.

Μέσα από έναν τρελό καρναβαλικό διάλογο με ατάκες και χιούμορ, προετοιμάζουν την επίσημη Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 που κηρύσσει λίγα λεπτά αργότερα από τον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 είναι γεγονός και σηματοδοτείται και με την εμφάνιση του Βασιλιά Καρνάβαλου, ο οποίος συνοδευόμενος από την Μπάντα του Δήμου και καρναβαλιστές φτάνει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και τότε ένας καταιγισμός πυροτεχνημάτων στον ουρανό μεταμορφώνει την πατραϊκή νύχτα προκαλώντας τον ενθουσιασμό στο πλήθος.

Ιδιαίτερη στιγμή της Τελετής Έναρξης θα είναι η βράβευση ανθρώπων που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 θα κλείσει με ένα τεράστιο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου με επιλογές μουσικής από γνωστούς Πατρινούς D.J.

Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού  2011 θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ και θα μεταδοθεί από το κανάλι το επόμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ώρα 20.15. Ωστόσο τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν απευθείας την τελετή έναρξης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture