Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μηλίτη από τον τόπο σου κι ας άργησε... 96 χρόνια! Στην Πάτρα η παραγωγή του- Μία επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ

Μηλίτη από τον τόπο σου κι ας άργησε... ...

Από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Μπορεί να καθυστέρησε 96 ολόκληρα χρόνια και στο μεταξύ να πέρασαν από την Ελλάδα 105 κυβερνήσεις όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ, η παραγωγή μηλίτη στην χώρα επιτρέπεται και πάλι. Μάλιστα ήδη η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για τεράστια επένδυση στην Πάτρα όπου και θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2019 η παραγωγή του πρώτου άκρως ελληνικού μηλίτη.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" στο εργοστάσιο της επιχείρησης στην Πάτρα βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες προκειμένου να εγκατασταθεί, έως τα τέλη του 2018 όλος ο απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός για τη νέα γραμμή παραγωγής και τάχιστα να βγει στην αγορά το προϊόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών θα παράγονται πλέον και τα δύο σήματα μηλίτη του ομίλου Heineken που μέχρι τώρα εισάγονται στην χώρα μας από το εξωτερικό. Πρόκειται για το διεθνές σήμα «Strongbow» καθώς και το ελληνικό «Μηλοκλέφτης» το οποίο όμως και αυτό παράγεται εκτός συνόρων.

Η συνολική επένδυση του ομίλου στην παραγωγή μηλίτη δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη καθώς υπολογίζεται ότι θα φθάσει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Όμως τα θετικά για την χώρα αλλά και την περιοχή μας δεν σταματούν εκεί καθώς θα δημιουργηθούν και 10 σταθερές θέσεις εργασίας στις οποίες θα πρέπει να προστίθενται και ορισμένες εποχικές στη γραμμή μπουκαλιού και του τμήματος ποιοτικού ελέγχου.

Πέραν αυτών, την βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή του μηλίτη που δεν είναι άλλη από τον χυμό μήλου η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα την προμηθεύεται από Έλληνες προμηθευτές τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από τη Βόρεια Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα η κατανάλωση μηλίτη στην χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά κι έτσι στόχος της επιχείρησης είναι στην Πάτρα να παρασκευάζονται αρχικά περίπου 3 εκατομμύρια λίτρα ποτού, ποσότητα ίση με εκείνη που εισάγεται σήμερα στην ελληνική αγορά. Πάντως η προοπτική είναι να αυξηθεί η παραγωγή καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι η κατανάλωση στην χώρα θα μεγαλώσει, ενώ στα πλάνα της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας είναι να κάνει κι εξαγωγές, αρχή γενομένης από τις βαλκανικές χώρες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για να ξεπεραστούν οι νομοθετικές δυσκολίες- κυρίως οι επιπλοκές στο Χημείο του Κράτους- και να επιτραπεί ξανά η παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα προσωπικό ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις