Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Τρέχει" το έργο στην Κλεισούρα – Κατσιφάρας: «Βούλησή μας είναι η γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση» - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

"Τρέχει" το έργο στην Κλεισούρ...

Ποιες παρεμβάσεις εκτελούνται

Τακτικές ενημερώσεις για την πορεία υλοποίησης του έργου στην Κλεισούρα θα πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες την εξέλιξη του έργου  «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Χ.Θ.48+500 έως Χ.Θ. 58+000), προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ. Όλες οι εργασίες υλοποιούνται εντός του χρονοδιαγράμματος.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις φυσικές καταστροφές του προηγούμενου χειμώνα. «Βούλησή μας είναι η γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ποιες παρεμβάσεις εκτελούνται  στην Κλεισούρα

Το φυσικό αντικείμενου του έργου περιλαμβάνει:

Ανακατασκευή πλακοειδούς οχετού, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση της αστοχίας της οδού με την κατασκευή τεχνικού έργου, αποκατάσταση οδοστρώματος & τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους 400,00 μ. και επένδυση υφισταμένης χωμάτινης, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης με συρματοκιβώτια, καθαρισμός και εκβάθυνση παρακείμενου, αποκατάσταση των αγωγών & φρεατίων απορροής των ομβρίων.

Σε όλο το μήκος (Χ.Θ. 48+500 έως Χ.Θ. 58+000), oι προς εκτέλεση εργασίες θα αφορούν:

Αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος, που θα περιλαμβάνει αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα και στρώσεων οδοστρωσίας όπου απαιτηθεί, καθώς και των ερεισμάτων που διαβρώθηκαν.

Άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση πρανών που αποσταθεροποιήθηκαν με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης ή σεραζανέτ σε θέσεις όπου προκλήθηκαν βλάβες.

Αποκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων των οδών με καθαρισμό, διάνοιξη, διαμόρφωση των υπαρχόντων στοιχείων που φράχθηκαν κατά το πλημμυρικό γεγονός ή και ανακατασκευή νέων (φρεάτια, διαμήκεις χωμάτινοι τάφροι ομβρίων, εγκάρσια τεχνικά, αγωγοί, στραγγιστήρια, κλπ.).

Αποκατάσταση στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας των οδών (πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας).

Συμπεριλαμβάνονται και όποιες άλλες εργασίες απαιτηθούν από πιθανή επέκταση των φθορών λόγω της χειμερινής περιόδου, έως την εκτέλεση των αναφερομένων εργασιών.

Προβλέπονται ακόμη, οι απαιτούμενες Υποστηρικτικές Μελέτες, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της Τεχνικο-Γεωλογικής αναγνώρισης από το ΙΓΜΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε την πορεία των εργασιών στην Κλεισούρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις