Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο η ποιητική συλλογή "Σιμούν" του Παναγιώτη Αργύρη

Πάτρα: Θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο η πο...

Ο 28χρονος δημιουργός είναι καθηγητής αγγλικών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ουψάλα

Ανήκει στη νέα γενιά των λογοτεχνών και είναι μόλις 28 ετών. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Αργύρη με καταγωγή από την Καρδίτσα που την ερχόμενη Δευτέρα 17/9/2018 θα έρθει στην Πάτρα στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147 όπου στις 20.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί η ποιητική τους συλλογή  με τίτλο “Σιμούν”.

Πιο συγκεκριμένα, το Πολύεδρο και οι εκδόσεις Οσελότος, παρουσιάζουν σε εκδήλωση την ποιητική συλλογή του  Παναγιώτη Αργύρη «Σιμούν» και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μερόπη Λιόντη, εκαπιδευτικός και Ελένη Μπαλκίζα, μηχανικός Η/Υ.

Στο βιβλίο, είναι σημαντικό να νιώσεις τη μαγεία των αισθήσεων: μύρισέ το, άκουσέ το καθώς το ξεφυλλίζεις, διάβασέ το, κράτησέ το αγκαλιά όταν μπαίνεις στο κρεβάτι μόνος -ή και όχι- τα βράδια. Κι όσο για τη γεύση, είθε να σου αφήσει στο τέλος το αγαπημένο σου γεύμα που απολαμβάνεις πλάι στους αγαπημένους σου ανθρώπους στο μυαλό.

"Η ουσία της ποίησης είναι η ικανότητά της να συγκρατεί τη στιγμή για λογαριασμό των αισθήσεών μας". Μες στο βιβλίο αυτό θα βρεις βαλσαμωμένες στιγμές ατόφιου Έρωτα, Θανάτου, κραυγές αληθινών ανθρώπων για ζωή.

Ο Παναγιώτης Αργύρης έχει γεννηθεί στην Καρδίτσα το 1990. Μεγάλωσε στον Θεσσαλικό κάμπο, άρα και μακριά από το μπλε της θάλασσας που ήταν και το παιδικό του παράπονο. Στο Γυμνάσιο ερωτεύεται σφόδρα τη Θεσσαλονίκη και την Αγγλική γλώσσα και τους αφοσιώνεται ως φοιτητής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικών και ταξιδεύει σε Ισπανία και Αγγλία εξασκώντας το επάγγελμα και στην Ευρώπη ικανοποιώντας την περιέργεια για νέους ορίζοντες.

Επιστρέφει στην Ελλάδα ως νοσταλγός και ως μεταπτυχιακός φοιτητής με θέμα "Ο Ρόλος της Θρησκείας στην Ειρήνη και στις Συγκρούσεις" στο Τμήμα Θεολογίας στην Ουψάλα της Σουηδίας.

Συνεχίζει να διδάσκει φιλοδοξώντας τα Αγγλικά να μην είναι μόνο ο στόχος, αλλά και το μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης και φύτευσης των σπόρων του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture