Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η "Καλόγρια - The Nun" αναστάτωσε το Ελληνικό και διεθνές box office - Παίζεται με επιτυχία & στην Πάτρα

Η "Καλόγρια - The Nun" αναστάτ...

Ούτε λίγο ούτε πολύ είδαν την "Καλόγρια" σε 4 μέρες 76.000 θεατές

Ένα θρίλερ έκανε τη διαφορά στο Αμερικάνικο box office αλλά και στη χώρα μας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η ταινία «Τhe Nun – H Καλόγρια» σε σκηνοθεσία του Εγγλέζου Κόριν Χάρντι με τον Ντέμιαν Μπισίρ, την Τάισα Φαρμίγκα και την Bonnie Aarons στο ρόλο του μυστηριώδους πνεύματος Valak που διακατέχει την αποκρουστική καλόγρια της ταινίας σ’ ένα μοναστήρι της Ρουμανίας εν έτει 1952, «έσκισε» στην κυριολεξία. Στη χώρα μας το φιλμ προσέλκυσε το τετραήμερο της πρεμιέρας του, από την Πέμπτη 6 μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 σε 133 αίθουσες πανελλαδικά, πάνω από 76.000 θεατές.

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare όπου προβάλλεται η ταινία με το νεανικό κατά βάση κοινό να δίνει δυναμικό παρών. Η ταινία «Η Καλόγρια» διανομής Tanweer ήρθε άνετα 1η και στο Αμερικάνικο box office με 53,5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις το τριήμερο 7-9/9 ξεπερνώντας και τα φιλμ «The Conjuring – Το Κάλεσμα» και «Το Κάλεσμα 2» όπου και είχε πρωτοκάνει την εμφάνιση της ως ηρωίδα η Καλόγρια. Το φιλμ έκανε και περίπου 77,5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε πάνω από 60 αγορές ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα η «Καλόγρια» άφησε στη 2η θέση το εντυπωσιακό «Mission Impossible, Η Πτώση» με τον Τομ Κρουζ που σε 10 μέρες προβολής κοντεύει τα 110.000 εισιτήρια (συνεχίζεται η προβολή του και στην Πάτρα σε Odeon Veso Mare και στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο) ενώ διεθνώς μαζί με τις ΗΠΑ άγγιξε πια τα 726 εκατομμύρια δολάρια και πλέον αποτελεί την πιο μεγάλη εμπορική επιτυχία της καριέρας του Κρουζ.

Το παιδικό φιλμ της Ντίσνει «Κρίστοφερ & Γουίνι» με τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ πήγε συμπαθητικά ξεπερνώντας τα 14.000 εισιτήρια στην πρεμιέρα του (παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) ενώ το αρκετά συμπαθές «Πρόσκληση σε γάμο» του Βίκτορ Λέβιν με τον γοητευτικό Κιάνου Ριβς και την Γουινόνα Ράιντερ αν και όντως φλύαρο έβγαζε το ερωτικό αδιέξοδο δύο ανύπαντρων στα 45 τους που καλούνται σ’ ένα γάμο σε μία μικρή πόλη της νότιας Καλιφόρνια. Όλο το φιλμ είναι πάνω στους δύο χαρισματικούς ηθοποιούς και καλούς φίλους στην πραγματική τους ζωή. Όπως είδαμε στο flix.gr το «Destination wedding – Πρόσκληση σε γάμο» που παίζεται και στα Odeon Veso Mare πλησίασε τα 5.000 εισιτήρια σε 34 αίθουσες πανελλαδικά.

Καλά πηγαίνει και το φιλμ «Νόμος περί τέκνων» με την Έμα Τόμσον φτάνοντας σε 19 αίθουσες πανελλαδικά σε 10 μέρες τα 10.500 εισιτήρια. Το συγκεκριμένο φιλμ θα το δούμε και στην Πάτρα στο σινε-Κάστρο στο Ρίο από την Πέμπτη 13/9, στις 21.30.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture