Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΗΡΘΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ "Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ-THE NUN" ΣΤΑ ODEON VESO MARE ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΗΡΘΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ "Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ-THE NUN&...

Σκηνικό ένα τρομακτικό μοναστήρι της Ρουμανίας

To θρίλερ «Η Καλόγρια – The Nun» σε σκηνοθεσία Κόριν Χάρντι και σενάριο: Γκάρι Ντάουμπερμαν, βασισμένο σε ιδέα των Τζέιμς Γουάν και Γκάρι Ντάουμπερμαν ξεκίνησε να παίζεται στις αίθουσες της χώρας μας και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 σε διανομή της Τanweer.

Mάλιστα η έξοδος της τρομακτικής όπως δείχνει ταινίας, έγινε στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την έναρξη προβολής της στις ΗΠΑ όπου υπολογίζεται αυτό το σαββατοκύριακο της πρεμιέρας της να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, σύμφωνα με το Τhe Hollywood Reporter.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντέμιαν Μπισίρ, Τάισα Φαρμίγκα, Τζόνας Μπλοκέτ, Σάρλοτ Χόουπ, Ίνγκριντ Μπίζου και Μπόνι Άαρονς.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μαξίμ Αλεξάντρ

Σχεδιασμός παραγωγής: Τζένιφερ Σπενς

Μοντάζ: Μισέλ Αλλέρ, Κεν Μπλάκγουέλ

Μουσική: Άμπελ Κορζενιόφσκι

Διάρκεια: 1 ώρα και 58 λεπτά

Το πιο σκοτεινό κεφάλαιο στο επιτυχημένο σύμπαν των ταινιών "Το Κάλεσμα – Τhe Conjuring" επικεντρώνεται στην προέλευση του απόλυτα τρομαχτικού χαρακτήρα, της Δαιμονικής Καλόγριας, που εξαπολύει όλες τις σατανικές δυνάμεις της σε ένα απομονωμένο μοναστήρι στη Ρουμανία του 1952.

Στο ανατριχιαστικό αυτό spin-off & sequel μαζί, πρωταγωνιστεί ο Μεξικανός Ντέμιαν Μπισίρ ("Οι Μισητοί Οκτώ") ο οποίος είχε προταθεί για Όσκαρ ερμηνείας το 2011 για το «A better life» και η Τάσια Φαρμίγκα ("American Horror Story"), καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την Μπόνι Άαρονς στον φρικιαστικό ρόλο της Διαβολικής Καλόγριας που υποδύθηκε για 1η φορά με τεράστια επιτυχία στο "Κάλεσμα 2".

Ο Τζέιμς Γουάν, επικεφαλής του franchise που έχει σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, παραδίδει τα ηνία της σκηνοθεσίας στον πολλά υποσχόμενο Κόριν Χάρντι ("The Hallow"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο εραστής του τρόμου Γκάρι Ντάουμπερμαν ("It").

Σύνοψη

Όταν μια νεαρή καλόγρια αυτοκτονεί σ΄ένα απομονωμένο μοναστήρι της Ρουμανίας, ένας ιερέας με θολό παρελθόν (Ντέμιαν Μπισίρ) και μία ασκούμενη μοναχή (Τάισα Φαρμίγκα), στέλνονται από το Βατικανό για να διερευνήσουν τον θάνατό της. Διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, την πίστη και τις ίδιες τις ψυχές τους, έρχονται αντιμέτωποι με μία δαιμόνια δύναμη στο πρόσωπο μιας καλόγριας. Η μονή μετατρέπεται σε τρομακτικό πεδίο μάχης ανάμεσα στους ζωντανούς και τους καταραμένους.

Το ανίερο κακό με την ιερή περιβολή επιστρέφει λοιπόν με το θρίλερ "Η Καλόγρια".

Το κοινό ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Καλόγρια ή αλλιώς δαίμονα Βάλακ στη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία "Το Κάλεσμα 2" το 2016 (είχε παιχθεί και στην Πάτρα). Σε αυτή την ταινία, η επική μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό επιστρατεύει έναν ιερέα με σκοτεινό παρελθόν και μία ασκούμενη με δικό της παρασκήνιο που δεν είναι το μόνο πράγμα που τη στοιχειώνει, αν υπολογίσει κανείς τη δαιμόνια καλόγρια.

"Μου άρεσε το μυστήριο της Καλόγριας, όταν την είδα για πρώτη φορά. Δεν δίνεται καμία εξήγηση για εκείνη, αλλά η εμφάνιση και η συμπεριφορά της είναι εντελώς τρομαχτικές. Είναι η τέλεια τρομαχτική περσόνα, το ράσο της μπλοκάρει το πρόσωπο της, σκεπάζει το σώμα και τα μέλη της και την κάνει να μοιάζει απόκοσμη. Είναι σαν να γλιστράει χωρίς τα πόδια της να αγγίζουν το έδαφος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο 43χρονος σκηνοθέτης Κόριν Χάρντι.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture