Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ - ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΕΛΕΤΣΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΧΕΙΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛ...

Τι αναμένεται να δούμε στην Πάτρα

Απανωτές πραγματικά είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτό το χρονικό διάστημα, σε σημείο υπερβολής και με τη μία να διαδέχεται σχεδόν την άλλη. Απόδειξη του «συνωστισμού» των εκδηλώσεων στην Πάτρα (όχι ότι δεν συμβαίνει κι αλλού) είναι η παράθεση των παραστάσεων και συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί.

Έχουμε και λέμε, με την παράσταση «Ηλέκτρα» του Εθνικού με την «μουτζουρωμένη» Αλεξία Καλτσίκη του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας στις 4/9, τη sold out συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στις 5/9, τον "Αγαμέμνονα" στις 6/9 στο Αρχαίο Ωδείο σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, και τον Κωστή Μαραβέγια στις 7/9 στο Εργοστάσιο Τέχνης στην Ακτή Δυμαίων στις 21.30, να έχουν προηγηθεί, έπονται η συναυλία του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου με την Φωτεινή Βελεσιώτου στις 10/9 στο Αρχαίο Ωδείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας (την Παρασκευή και το Σάββατο 8/9 υπάρχει και το μουσικό διήμερο «Διάλογοι στους δρόμους της Πόλης» στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού νοσοκομείου με τους Μurat Aydemir – ταμπούρ, Σωκράτη Σινόπουλο – λύρα και τον Ευγένιο Βούλγαρη – τοξωτό ταμπούρ επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου) και ακολουθεί η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στις 12/9 στο Αρχαίο Ωδείο στο Διεθνές Φεστιβάλ.

Στις 14 και 15/9 θα επιστρέψει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο η παράσταση «Οιδίπους» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη ενώ να μην παραλείψουμε και την επιστροφή της «Ηλέκτρας» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τη Λένα Παπαληγούρα στις 9/9 στο Αρχαίο Ωδείο, αυτή τη φορά στο 37ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου δράματος του ΟΚΠΕ.

Στις 17 και 18/9, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος στην πρεμιέρα του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας την περασμένη Τρίτη πριν την παράσταση του Εθνικού, θα έρθει τελικά στην Πάτρα και στο Αρχαίο Ωδείο η «Αντιγόνη» του Αιμίλιου Χειλάκη με τον ίδιο και την Αθηνά Μαξίμου, γεγονός που χαροποίησε τους θεατρόφιλους ενώ η εξ αναβολής μουσική παράσταση του Μίμη Πλέσσα με την Κλαούντια Ντελμέρ και τον Αντώνη Κορωναίο προγραμματίζεται τώρα για τις 19/9 πάντα στο Αρχαίο Ωδείο. «Στόχος μας να κάνουμε 10-12 επιλεγμένες εκδηλώσεις το χρόνο κι όχι του συρμού», όπως χαρακτηριστικά είπε απευθυνόμενος στο κοινό ο πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής του 37ου Φεστιβάλ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Να μην ξεχάσουμε πως υπάρχει και το διήμερο της ΚΝΕ στις 14 και 15/9 στο νότιο Πάρκο, με ελεύθερη πάντως είσοδο με Γλυκερία, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κ.α. στο πρόγραμμα.

Τέλος να προσθέσουμε πως οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα που είχαν παιχθεί στον κήπο του Royal – παλιού Πτωχοκομείου στις 25 και 26/7 εκτός τότε της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου με μέρος των εσόδων να πηγαίνουν μέσω του Ερυθρού Σταυρού στους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής, ξανάρχονται, απ’ όσο είδαμε, την Τρίτη 25/9 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στις 21.15 εντός μάλιστα αυτή τη φορά του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Υπάρχουν και αναβολές/ακυρώσεις όπως των παραστάσεων «Αλέξης Ζορμπάς» με τον Γρηγόρη Βαλτινό που είχε ανακοινωθεί για τις 8/9 και «Πέτρες στις τσέπες του» από το Θέατρο Νέου Κόσμου που ήταν για τις 19/9 στο 37ο Φεστιβάλ Πάτρας.

Να προσθέσουμε πως πολλά ήσαν και τα σχόλια θεατών και ιθυνόντων για την επιβάρυνση και συνωστισμό στο Αρχαίο Ωδείο όπου τον κύριο λόγο έχει το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρχαιολογική υπηρεσία (όπως είδαμε στο Α. Ωδείο φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και οι 2 παραστάσεις του έργου «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και οι συναυλίες της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη). Επίσης στο Παμπελοποννησιακό στις 30/8 παίχθηκε η "Μαντάμ Σουσού" με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Πάντως με την πληθώρα εκδηλώσεων, το ζητούμενο είναι να πάνε κι όλες καλά διότι ο Σεπτέμβριος μπορεί να μοιάζει ιδανική περίοδος αλλά τα έξοδα είναι αυξημένα (σχολικά, ΕΝΦΙΑ, κι άλλες υποχρεώσεις) και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture