Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Ατόμων η σημερινή - Η "p-consulting" υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Έργο "LOST"

Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Ατόμων η σ...

Στόχευση η αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαφανίσεων

Κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Ατόμων, στα πλαίσια των προσπαθειών να δοθεί διεθνής προσοχή σε αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο.

Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων καθιερώθηκε από τη Λατινοαμερικανική Συνομοσπονδία των Οικογενειών των Εξαφανισμένων Κρατουμένων (FEDEFAM). Πρόκειται για έναν οργανισμό που ιδρύθηκε στην Κόστα Ρίκα το 1981, με αφορμή τις μυστικές φυλακίσεις και την εξαφάνιση κρατουμένων κατά τη διάρκεια των απολυταρχικών καθεστώτων.

Την ημέρα αυτή, δίδεται η ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι για το φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που σε Ευρωπαϊκό επίπεδο παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Για αυτό διεθνείς οργανισμοί, όπως η Διεθνής Αμνηστία, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχουν αρχίσει και ασχολούνται πολύ εντατικά με το θέμα.

 

Αλλά και στην Ελλάδα, παρατηρείται σημαντική αύξηση των ποσοστών αγνοουμένων κάθε ηλικίας. Η αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, η εγκληματικότητα, η μετανάστευση κ.α., είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους το φαινόμενο παρουσιάζει αυξητική τάση. Λόγω αυτής της ανησυχητικής αύξησης, η https://www.p-consulting.gr μαζί με επτά άλλους φορείς από την Ευρώπη, υλοποιούν το Ευρωπαϊκό Έργο «LOST» (Erasmus + KA2), το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαφανίσεων.

Από τη συγκεκριμένη συνεργασία θα προκύψει μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που θα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του φαινομένου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Ιταλία, Δανία, Ισπανία Πορτογαλία και Βέλγιο. Τον Σεπτέμβριο του 2019 η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη για χρήση από τους Ευρωπαίους πολίτες. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο θα βρείτε στο https://lost.team/.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά