Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αριθμός ρεκόρ τάξεων υποδοχής από Σεπτέμβρη- 17 στην Αχαΐα

Δυτική Ελλάδα: Αριθμός ρεκόρ τάξεων υποδ...

Τρέχουν οι διαδικασίες

Αριθμός ρεκόρ τάξεων υποδοχής αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος στη Δυτική Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο αριθμός στους αγγίζει τις 62 και για τον σκοπό αυτό θα προσληφθούν συνολικά 77 εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά στην Αχαΐα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία είναι 17 και οι εκπαιδευτικοί που θα τα στελεχώσουν 18. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα τα Δημοτικά Σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν οι τάξεις υποδοχής είναι τα εξής:

2ο Ακράτας, Ελίκης, Καμαρών, 1ο Κάτω Αχαϊας, 2ο Κάτω Αχαΐας, 3ο Κάτω Αχαΐας, 13ο Πατρών, 15ο Πατρών, 29ο Πατρών, 36ο Πατρών, 47ο Πατρών, 54ο Πατρών, Ροδοδάφνης, Σαγεΐκων, Τέμενης, Φαρρών, Χαλανδρίτσας.

Τα τμήματα αυτά θα είναι έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιά προκειμένου να υποδεχθούν και να βοηθήσουν την ένταξη των μικρών μαθητών που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως  Ρομά και προσφυγόπουλα ή τα παιδιά, που έχουν έρθει στις περιοχές των σχολικών μονάδων και θα πρέπει να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Τα τμήματα αυτά των τάξεων υποδοχής λειτουργούν κανονικά στον πρωινό κύκλο των σχολείων και τα παιδιά που συμμετέχουν παρακολουθούν εκεί μαθήματα για 2-3 ανάλογα με το πρόγραμμά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τους γίνονται ενισχυμένα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας κ.α. προκειμένου να μπορούν να εντάσσονται στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Στο μεταξύ η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος εκτός από το πρόγραμμα «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας» ρυθμίζει παράλληλα και τα τρέχοντα θέματα της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς σε περίπου 3 εβδομάδες αναμένεται να «χτυπήσει» το πρώτο κουδούνι (11/9)  και στόχος είναι μέχρι τότε να έχει υλοποιηθεί το 70% των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπου χρειάζονται.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει και φέτος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις