Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Τι γίνεται τελικά με τις «μπόμπες» και τους «δηλητηριασμένους» Βρετανούς; ΔΕΙΤΕ τι απαντούν οι τοπικές Αρχές

Ζάκυνθος: Τι γίνεται τελικά με τις «μπόμ...

Δύο τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην «Τhe Sun», ισχύουν όμως;

Για συστηματική δυσφήμιση του νησιού από βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως από την σκανδαλοθηρική «Τhe Sun» κάνουν λόγο φορείς και παράγοντες της Ζακύνθου μετά τα διαδοχικά δημοσιεύματα περί δηλητηρίασης Βρετανών φοιτητών από ποτά «μπόμπες» που φέρονται να κατανάλωσαν κατά τις διακοπές τους σε μπαρ του Λαγανά. Η εφημερίδα έχει ήδη φιλοξενήσει μέσα σε λίγες μέρες τις καταγγελίες δύο διαφορετικών ομάδων νεαρών Βρετανών που υποστηρίζουν ότι υπέφεραν τα πάνδεινα εξαιτίας των ποτών που ήπιαν.

Υποστηρίζουν ότι έφθασαν μέχρι να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο και αρκετών η περιπέτεια φέρεται να τους οδήγησε μέχρι και σε νοσοκομεία της χώρας τους.

Ωστόσο οι τοπικές Αρχές του νησιού και στις δύο περιπτώσεις των ξεχωριστών ομάδων παιδιών από τη Βρετανία, διαψεύδουν τα λεγόμενά τους κάνοντας λόγο για καταγγελίες που ουδέποτε έγιναν επισήμως στην Αστυνομία του νησιού. Παράλληλα επισημαίνουν ότι στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου δεν νοσηλεύτηκαν μαζικά νεαροί που να έχουν υποστεί δηλητηρίαση ή κάτι άλλο σοβαρό από την κατανάλωση ποτών.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες εννέα Βρετανοί φοιτητές που έκαναν τις διακοπές τους στην Ζάκυνθο, όπως οι ίδιοι δηλώνουν στην «Τhe Sun», έπαθαν ομαδική δηλητηρίαση στο Λαγανά «Φοβήθηκα πολύ. Νόμιζα ότι θα πεθάνω» δηλώνει στην εφημερίδα 22χρονη Βρετανή, ενώ ένας συνομήλικός της προσθέτει: «Μας πήγαν στο νοσοκομείο και τελικά καταλήξαμε όλοι μας σε νοσοκομεία της Βρετανίας».

Μια κοπέλα που κατανάλωσε «μπόμπα» υποστηρίζει ότι υπέστη ρήξη οισοφάγου από τους εμετούς, ενώ είχε και θολή όραση. Αφότου διακομίστηκε, όπως υποστηρίζει, σε δύο ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και σε ένα στη Βρετανία, επιστρέφοντας, η νεαρή κοπέλα δήλωσε: «Φοβήθηκα πολύ. Νόμιζα ότι θα πεθάνω». Είχαν προηγηθεί, στην ίδια εφημερίδα, οι δηλώσεις μελών άλλης παρέας Βρετανών, 17 και 18 ετών.

Τα παιδιά κατανάλωσαν ποτά και ύστερα από λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την βρεταινή εφημερίδα, κατέληξαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Όπως λένε, είχαν πιει μόλις τρία ποτά ο καθένας όλη τη νύχτα. Ένα από τους νεαρούς υποστηρίζει στα δύο πρώτα μαγαζιά που πήγαν όλα ήταν καλά... Όταν έφτασαν όμως στο τρίτο μαγαζί όμως, ένας-ένας άρχισαν να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο, καθώς δεν ένιωθαν καλά.

Ο 18χρονος, λέει ότι ξύπνησε κάποια στιγμή τα ξημερώματα έχοντας κρύο ιδρώτα και πόνους στο στομάχι, έκανε εμετό και όταν μετά βγήκε στον διάδρομο του διαπίστωσε πως όλοι οι φίλοι του βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση.

Στην προσπάθειά μας να διαπιστώσουμε εάν τα λεγόμενα των Βρετανών ευσταθούν επικοινωνήσαμε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου Τριαντάφυλλο Πανώριο ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι στην τοπική ΕΛΑΣ δεν έχει φτάσει καμία επίσημη καταγγελία για τέτοιου είδους περιστατικά ομαδικής δηλητηρίασης.

Μάλιστα όταν ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα, μας εξήγησε ότι, επικοινώνησε με τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Ζακύνθου από όπου επίσης του μετέφεραν ότι ουδέποτε οι γιατροί και οι νοσοκόμοι του νοσηλευτικού ιδρύματος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα όσα καταγγέλλονται. Τα όποια περιστατικά, εάν υπήρξαν, ουδέποτε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Όπως μας τόνισε ο κ. Πανώριος εάν πράγματι είχαν φθάσει οι νεαροί στο νοσοκομείο, οι θεράποντες ιατροί ή κάποιος άλλος εντεταλμένος εργαζόμενος θα έπρεπε να ενημερώσει την Αστυνομία προκειμένου να επιληφθεί του θέματος και να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς είχε συμβεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις