Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λιμεναρχείο Πατρών: Για λόγους καλύτερης φόρτωσης "δένει" το πλοίο της Κεφαλονιάς στη ράμπα της Καρόλου

Λιμεναρχείο Πατρών: Για λόγους καλύτερης...

Για μεγάλη ταλαιπωρία κάνουν λόγο οι επιβάτες

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Σάμης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη αναχωρεί στις 12.30 το μεσημέρι όχι από την κεντρική προβλήτα στο μόλο Αγ. Νικολάου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας αλλά από την 10 ράμπα στο ύψος περίπου της οδού Ζαΐμη και Καρόλου, σημείο που και παλιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για τον απόπλου του πλοίου για Κεφαλονιά.

Πολλοί ταξιδιώτες, με την επιβατική κίνηση λόγω και της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, βρέθηκαν προ εκπλήξεως και δεν γνώριζαν γι’ αυτή την τροποποίηση και αλλαγή που όπως μας είπαν από το Λιμεναρχείο Πάτρας, ισχύει εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Η αλλαγή μάλιστα αυτή αποφασίστηκε από κοινού από την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Πατρών.

Το thebest.gr επικοινώνησε με το Κέντρο Ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας, υπηρεσία του Λιμεναρχείου Πατρών και μας εξήγησαν πως λόγω της μεγάλης κίνησης επιβατών και οχημάτων προς τα νησιά του Ιονίου, Κεφαλονιά και Ιθάκη και για την καλύτερη φόρτωση και εκφόρτωση του καραβιού αποφασίστηκε να μετακινηθεί το σημείο απόπλου και κατάπλου του πλοίου της Κεφαλονιάς από την κεντρική προβλήτα στη ράμπα 10.

«Έγινε για λόγους καλύτερης και ασφαλέστερης φόρτωσης αλλά και για να μην καθυστερεί το καράβι, κάτι που γινόταν στο σημείο της Αγ. Νικολάου όπου επειδή υπάρχει το σημείο του μόλου για τον περίπατο των πεζών, δεν είναι πολύ καλή η πρόσβαση. Αντίθετα στο σημείο της Καρόλου είναι πιο ανοιχτά και άνετα για τα αυτοκίνητα των ταξιδιωτών», μας είπαν χαρακτηριστικά από την Υπηρεσία του Κέντρου Ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας.

Να προσθέσουμε πως τόσο την Τρίτη παραμονή του Δεκαπενταύγουστου όσο και ανήμερα και προφανώς και τις υπόλοιπες μέρες θα ισχύσει το ίδιο σημείο για τον απόπλου και κατάπλου του πλοίου της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Μάλιστα από την εταιρεία έχει ζητηθεί και σχετική παράταση. Ωστόσο την ίδια ώρα το γκισέ των εισιτηρίων βρίσκεται στο παλιό λιμάνι στο σημείο του μόλου ενώ αν κάποιος δεν προνοήσει να πάει έγκαιρα και αρκετή ώρα νωρίτερα μπορεί και να χάσει το πλοίο καθώς η απόσταση έως τη 10 ράμπα είναι κοντά στα τετρακόσια μέτρα.

Όπως ήδη αναφέρουμε σε άλλη ανάρτηση, τα παράπονα του κόσμου είναι πολλά καθώς στο σημείο της Καρόλου δεν υπάρχουν σημεία σκιερά και οι περισσότεροι περιμένουν κάτω από τον καυτό, μεσημεριανό ήλιο εν μέσω της ουράς των οχημάτων χωρίς να υπάρχει κάποιο κιόσκι.

Το τηλ. στο Λιμεναρχείο Πατρών είναι το 261 361 5400.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις