Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στη Χαλκίδα απόψε η παράσταση "Οιδίπους" του ΔΗΠΕΘΕ

Στη Χαλκίδα απόψε η παράσταση "Οιδί...

Κριτική με τίτλο «Όταν δεν τηρούνται οι κανόνες» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Στη Χαλκίδα στο δημοτικό θέατρο Ορέστη Μακρή παρουσιάζεται απόψε Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 στις 21.30 η παράσταση αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Οιδίπους, Ο Μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Σταύρου Τσακίρη.

Κατόπιν η περιοδεία θα διακοπεί για περίπου δώδεκα μέρες και οι παραστάσεις θα ξαναρχίσουν στις 19/8 στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων και θα ακολουθήσει στις 20/8 η πόλη των Ιωαννίνων – υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ. Φρότζος, στις 22/8 το νέο θέατρο Αρχαίας Ήλιδας στη γειτονική Ηλεία και στις 23/8 η Καλαμάτα – αμφιθέατρο Κάστρου και η Τρίπολη στις 24/8 – θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου. Υπάρχει και προγραμματισμένη παράσταση στο Κατράκειο στη Νίκαια στην Αθήνα στις 6/9 ενώ ο «Οιδίπους» θα επανέλθει και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στις 14 και 15/9.

Στο μεταξύ σε κείμενο της – κριτική με τίτλο «Όταν δεν τηρούνται οι κανόνες», η Μυρτώ Λοβέρδου στην εφημερίδα «Τα Νέα» (7/8/2018) αναφέρει για την παράσταση πως μοιάζει σαν να δόθηκε μεγαλύτερη σημασία στο να ειπωθεί το κείμενο ως ένα παραμύθι και όχι στην ουσία των ηρώων του έργου. Κάνει λόγο για ανομοιογένεια του θιάσου και για έλλειψη ενιαίας υποκριτικής διδασκαλίας, ωστόσο ξεχωρίζει την  Μαρία Κίτσου, τη Λένα Δροσάκη και τον Γιώργο Παπαπαύλου και την μουσική του Μίνου Μάτσα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture