Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τριχόπτωση και καλοκαίρι: Χρήσιμες συμβουλές!

Τριχόπτωση και καλοκαίρι: Χρήσιμες συμβουλές!

Μας ενημερώνει ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Εάν παρατηρείτε έντονη τριχόπτωση σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Όπως μας ενημερώνει ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Advanced Hair Clinics, αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που ονομάζεται «εποχική τριχόπτωση», φαινόμενο στο οποίο οφείλεται και η έντονη τριχόπτωση το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι, και κυρίως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, το τριχωτό της κεφαλής είναι άμεσα εκτεθειμένο στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία, ενώ τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται αρκετά και από το αλάτι της θάλασσας. Ειδικά τα ευαίσθητα μαλλιά, είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο, και έτσι χωρίς κατάλληλη φαρμακευτική φροντίδα, η τριχόπτωση επιταχύνεται.

Για αυτό το λόγο, θα πρέπει αμέσως μετά το μπάνιο να γίνεται πολύ καλό λούσιμο των μαλλιών με κανονικό νερό και σαμπουάν, κατά προτίμηση με ουδέτερο pH, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται το φυσιολογικό περιβάλλον του τριχωτού της κεφαλής. Παράλληλα, άτομα που πάσχουν ήδη από τριχόπτωση και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή της, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τη διακόπτουν, ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση καπέλου για έξτρα προστασία. Ειδικά για τους άνδρες που έχουν φαλάκρα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς καπέλο είναι απαγορευτική, καθώς το εκτεθειμένο δέρμα ευνοεί την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος στην περιοχή.

Όταν η τριχόπτωση οφείλεται στον ήλιο και το αλάτι, τότε υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τριχόπτωση είναι παροδική και με το πέρας του καλοκαιριού η λειτουργία των ορμονών που ευθύνονται για την τριχόπτωση αποκαθίσταται. Όταν όμως η τριχόπτωση επιμένει, τότε μπορεί τα αίτια να είναι πιο σοβαρά και τότε συνίσταται φαρμακευτική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είτε με τοπική εφαρμογή σκευασμάτων μινοξιδίλης ή φιναστερίδης, είτε με την ιατρική θεραπεία Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP (Platelet-Rich Plasma). Για πιο σοβαρές καταστάσεις, συνίσταται η μεταμόσχευση μαλλιών για πλήρη κάλυψη του δέρματος του κεφαλιού και φυσική προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες τριχόπτωσης και τη μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να απευθυνθείτε σε μία από τις κλινικές Advanced Hair Clinics σε Ελλάδα & Κύπρο:

More info:

Αθήνα: +30 210 6980451

Κηφισιά: +30 210 6232220

Γλυφάδα: +30 210 8980444

Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240

Πάτρα: +30 2610 226562

Ρόδος: +30 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

 

ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της AHC: www.advancedhairclinics.gr

Facebook: www.facebook.com/advancedhairclinics

Instagram: www.instagram.com/advanced_hair_clinics

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά