Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στο Πολύεδρο η ποιήτρια από την Χάιφα, Ραχήλ Άνγκελ-Νάγκλερ

Πάτρα: Στο Πολύεδρο η ποιήτρια από την Χ...

Θα την παρουσιάσει η διακεκριμένη ιστορικός και μεταφράστρια Μαρία Ευθυμίου

Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 και οι εκδόσεις Σμίλη, παρουσιάζουν σε εκδήλωση το ποιητικό έργο της Ραχήλ Άνγκελ-Νάγκλερ - Raquel Angel-Nagler την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στις 20.30 το βράδυ.

Την παρουσίαση θα κάνει η μεταφράστρια του έργου της και ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου.

Το έργο της Ραχήλ Άνγκελ-Νάγκλερ συνίσταται από εκατοντάδες μικρά ποιήματα που εμπνέονται από  τη ζωή, το θάνατο, τις φιλίες, τη μοναξιά, τις πεποιθήσεις, τις ελπίδες, τα οράματα,  τις εμπειρίες και τη σημασία της καθημερινότητας. Τα ποιήματά της, αποτελούν προϊόν γαλήνιου στοχασμού μιας  στιβαρής φιλοσόφου. Χαμηλόφωνα, λιτά, ουσιαστικά, αισθαντικά, ευαίσθητα,  περιεκτικά, μάς  ταξιδεύουν, με νήματα άφατα κι αόρατα. Μιλούν για την δύναμη του πάθους, την ορμή του φόβου, το βάρος των συναισθημάτων ή το κενό των ερωτημάτων,  την ουσία και το ταξίδι της ζωής. Η θνητότητα και η φθορά αναδύονται ως το μέτρο του χρόνου, που αναπόφευκτα διαπερνά τη ζωή.

Η Raquel Angel-Nagler έχει γεννηθεί στη 1949 στη Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ. Σπούδασε Στατιστική  στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Από το 1983 ζει και εργάζεται ως ιατρός πνευμονολόγος στην Αθήνα. Από το Μάρτιο του 2006 γράφει ποίηση στα αγγλικά. Έχει εκδώσει τέσσερες ποιητικές συλλογές, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σμίλη, «365 ημέρες - το ημερολόγιο ενός κύματος» (2016), «365 ημέρες το ημερολόγιο ενός νησιού» (2016), «Ο έρωτας, μικρό φεγγάρι στα κύματα» (2014) και  «Γυμνά κάτοπτρα» (2013)

Η Μαρία Ευθυμίου έχει γεννηθεί το 1955 στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στη Γαλλία. Έχει εκδώσει τρία βιβλία Ιστορίας και έχει δημοσιεύσει περί τα 50 επιστημονικά άρθρα και μελέτες. Από το 1981 διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας στη μνήμη Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού.

*Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture